Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Scharnieren

Scharnieren

Op Meubelbeslagonline vindt u veel verschillende scharnieren. Denk aan meubel-, keukenkast-, kastdeur-, verstek-, piano-, klepscharnieren en meer! Onderstaand ziet u het uitgebreide aanbod van scharnieren van merken als Blum, Hettich, Salice en Grass.


Verschillende scharnieren

Onder andere meubel-, keukenkast-, kast-, kastdeur- en kogellager scharnieren koopt u voordelig op Meubelbeslagonline.nl. Wij bieden een ruim assortiment scharnieren van de merken Blum, Hettich, Salice en Grass. Naast de standaard keukenkast scharnieren vindt u op onze website een ruime keus aan verstekscharnieren, pianoscharnieren, RVS scharnieren en klepscharnieren. Veel van de scharnieren in ons assortiment zijn bedoeld voor keukendeuren en meubeldeuren. Naast meubelscharnieren vindt u bij ons ook scharnieren voor caravans en campers. 

Blum scharnieren

Blum is één van de grootste merken ter wereld op het gebied van meubelbeslag. Naast Blum scharnieren bieden wij Blum klepbeslag en Blum ladegeleiders aan. Het Blum assortiment kenmerkt zich door beproefde techniek en kwalitatief zeer hoogwaardige producten. De scharnieren van Blum zijn verkrijgbaar in de softclose uitvoering en de standaard uitvoering met een veer of zelfsluitmechanisme. De softclose scharnieren worden bij Blum ook wel Blumotion scharnieren genoemd. Wilt u een greeploze deur? Kies dan voor een Blum scharnier in combinatie met een tip-on druksnapper met magneet.

Hettich scharnieren

Hettich is al jaren een grote speler in de wereld van meubelbeslag. Ook Hettich heeft een zeer groot assortiment. Naast Hettich scharnieren is Hettich erg groot op het gebied van ladegeleiders. Deze worden geleverd in de softclose en push to open versie. Daarnaast is in bijna elke koelkast een set Hettich koelkastscharnieren te vinden. Voor Hettich meubelbeslag bent u bij Meubelbeslagonline aan het juiste adres. Kunt u iets niet vinden op onze website? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Salice scharnieren

Salice is een merk dat veel scharnieren levert voor de meubel- en keukenindustrie. Naast renovatie worden de Salice scharnieren ook veel gebruikt door meubelmakers en interieurbouwers. Salice scharnieren kenmerken zich door betrouwbaarheid en eenvoud. Salice heeft naast de gangbare uitvoeringen ook de push scharnier in het assortiment. Deze potscharnier heeft een veer die de deur automatisch open drukt. Dit is uitermate geschikt voor gebruik bij greeploze deuren.

RVS scharnieren

Wanneer meubels buiten komen te staan is het raadzaam om RVS scharnieren te gebruiken. Meubelbeslagonline biedt een groot assortiment RVS scharnieren voor de scheeps- en jachtbouw. Deze zijn uiteraard ook geschikt zijn voor een buitenkeuken of meubels bedoeld voor buiten toepassingen.

Zwart meubelbeslag

We zien dat er steeds meer vraag is naar zwart meubelbeslag. Wanneer u zwarte scharnieren zoekt kunnen wij deze uiteraard leveren. Naast potscharnieren in de kleur zwart leveren wij scharnieren met losse en vaste pen in diverse kleuren. Voor loopdeuren leveren wij kogellager scharnieren in de kleuren zwart, vernikkeld, RVS en messing. Kogellager scharnieren zijn leverbaar met ronde hoeken en met rechte hoeken. 

Veelgestelde vragen over scharnieren

Om u zo goed mogelijk tot hulp te zijn hebben wij hieronder alvast een aantal meestgestelde vragen beantwoord.
Hoe plaats je een scharnier?
Voor een kastdeur heeft u doorgaans twee scharnieren per deur nodig. Het is belangrijk dat deze goed en strak opgehangen worden, omdat deuren anders scheef kunnen gaan hangen. Hoe u het scharnier heb beste kunt monteren, is afhankelijk van waar u de scharnier op wilt monteren.

Het plaatsen van een keukenkast scharnier gaat als volgt: Leg eerst het keukenkastje en bijbehorende deurtje op de grond. Hierbij is het van belang dat deze goed recht liggen. Hierna tekent u twee lijnen op 10-15 cm afstand van de boven- en onderkant van het kastje. Deze lijnen helpen om de scharnieren op gelijke hoogte te monteren. Met behulp van een montageplaat kunt u vervolgens afmeten waar de gaten voor de scharnieren geplaatst moeten worden. Markeer deze punten en boor ze daarna in. Hierna kunt u de cilinder van de scharnier monteren en de overige onderdelen van de scharnier bevestigen.
Hoe kun je een scharnier afstellen?
In de meeste gevallen hebben scharnieren speciale afstelschroeven. Door deze strakker aan te schroeven kunt u het deurtje van het kastje weer recht laten hangen. Let bij het aandraaien van de schroeven erop dat u begint met het bovenste scharnier en dat u daarna pas het onderste scharnier aandraait. In onze instructievideos leggen wij u graag uit hoe u een Hettich scharnier of een Blum scharnier afstelt. 
Hoeveel scharnieren op een deur?
Als vuistregel kunt u aanhouden dat een (binnen) deur drie scharnieren nodig heeft. Voor deuren onder de 211,5 cm hoog, kan eventueel voor slechts twee scharnieren gekozen worden, al raden wij dit niet aan bij deuren >211,5 cm.
Waarom gebruik je 4 scharnieren?
U gebruikt vier scharnieren als de scharnieren meer ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld als u een raam of deur geplaatst hebt, maar deze eigenlijk te zwaar zijn voor twee of drie scharnieren.
Wat kosten scharnieren?
Bij Meubelbeslag Online worden scharnieren in diverse prijsklassen aangeboden. Zo hebben we een specifieke pagina met al onze voordelige scharnieren. Deze bieden wij aan vanaf ongeveer €1,79 per stuk voor een complete set, inclusief montageplaat. Als je liever gaat voor scharnieren van merken zoals Blum of Hettich, dan liggen de prijzen wat hoger. Dit zijn vaak meer specifieke scharnieren, zoals softclose of koelkastscharnieren. De prijzen kunnen oplopen tot ongeveer €10,00 per stuk.
Waar kan je scharnieren kopen?
Bij Meubelbeslagonline vind u bijna elk type scharnieren. Bovendien bieden wij scharnieren aan van alle bekende merken, waaronder Blum, Hettich, Grass en Salice merk scharnieren. Daarnaast kunt u scharnieren ook in kleine aantallen eenvoudig online bestellen via onze website.