Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Handgrepen / Greeplijsten

Greeplijsten

Greeplijsten

Greeplijsten worden met name gebruikt voor een greeploze/strakke keuken, maar ze geven ook een mooie uitstraling aan landelijke en industriële keukens. Eigenlijk kunnen greeplijsten dus gebruikt worden in alle soorten keukens. In ons assortiment vind je de aluminium variant van de greeplijst in verschillende kleuren. Ook kun je bij ons terecht voor accessoires, zoals montagebeugels en eindkappen voor greeplijsten. De greeplijst behoort tot de categorie inliggende meubelgrepen. Er is keuze uit een C-profiel en een L-profiel: bij beide is sprake van montage tussen het werkblad en het daaronder liggende front. Ook kunnen de profielen gebruikt worden voor laden, dan komt de lijst als het ware tussen de frontjes in. Voor het monteren van een greeplijst tussen twee deuren kies je voor de verticale greeplijsten. In ons assortiment kun je kiezen voor de witte, zwarte, zilverkleurige en/of RVS-kleurige greeplijst. De keuze voor de witte greeplijst bij een witte keuken, of de zwarte greeplijst bij een zwarte keuken, geeft een moderne en rustige look. De juiste sfeer wordt gecreërd door een bijpassende kleur.

Greeplijsten L-profiel

De greeplijsten met een L-profiel zijn leverbaar in meerdere kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een keuken greeplijst zwart, wit greeplijsten, aluminium of RVS. Door het ruimte assortiment kun jij altijd een greeplijst met L-profiel kiezen die perfect aansluit bij de kleur van jouw keuken. De greeplijst zorgt ervoor dat jij jouw kasten en laden in de keuken eenvoudig kunt openen, zonder opvallende handgrepen te hoeven monteren. Met het plaatsen van de greeplijsten realiseer je dus praktisch een greeploze keuken, die strak en modern oogt. Naast de verschillende greeplijsten L-profiel vind je ook meerdere benodigde hoekstukken en eindkapjes in bijpassende kleuren, om het geheel fantastisch mee af te kunnen werken. Combineer de zwarte greeplijst bijvoorbeeld met zwarte eindkappen (zowel links als rechts) voor een tijdloze uitstraling in jouw keuken. Heb je een binnenhoek nodig? Dan kun je ook deze direct toevoegen aan de bestelling.

Greeplijsten C-profiel

De greeplijsten met een C-profiel worden in de praktijk vaak geplaatst in keukens om de kasten en laden greeploos te kunnen openen en sluiten. De minimalistische greeplijsten geven de keuken een strakke uitstraling door de nette en perfecte afwerking. Als modern, overzichtelijk en rustig jou aanspreekt, dan zijn de greeplijsten dus zeker een aanrader. De greeplijsten met een C-profiel staan bekend om het gemak dat komt kijken bij het openen van de greeploze laden en kasten. De greeplijsten zijn veelal gemaakt van aluminium en vervolgens voorzien van een mooi oppervlak. Populair zijn de C-profielen zwart, de C-profielen RVS-kleurig en de C-profielen wit. Deze kleuren zijn tevens makkelijk te verwerken in vele keukenstijlen. Op zoek naar een andere kleur greeplijst voor een unieke afwerking van jouw keuken? Laat het ons zeker even weten. We kijken graag met je mee naar de mooiste alternatieven!

Verticale greeplijsten

Verticale greeplijsten zien we in de keuken steeds vaker terug. Reden hiervan is dat er vaker hogere kasten geplaatst worden voor extra opbergruimte in de keuken. Als je op deze hoge kasten een horizontale greeplijst plaatst (een horizontaal C-profiel of een horizontaal L-profiel), dan is deze moeilijk te bereiken. De horizontale greeplijsten worden namelijk aan de bovenzijde van de kast geplaatst. Bij hoge kasten kan de gemiddelde persoon hier erg lastig bij. Een verticale greeplijst is dan de oplossing, als je geen handgrepen wilt plaatsen en een greeploze keuken wilt realiseren. De verticale greeplijst wordt voornamelijk gebruikt op (inbouw)koelkastdeuren en hoge apothekerskasten, maar kan natuurlijk bij allerlei hoge keukendeuren en -kasten worden ingezet. De verticale greeplijsten in ons assortiment zijn gemaakt van een fijn, licht materiaal: aluminium. De aluminium greeplijsten zijn waar nodig op maat te maken middels een ijzerzaag. De standaard lengte van de verticale greeplijsten is 2,5 meter.