Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten
Deurbeslag / Tochtwering / Tochtband

TochtbandBezig met laden...
Ellen tochtband schuim 9 x 6 mm - 9 m
€5,19
prijs per stuk
Ellen tochtband schuim 12 x 6 mm - 9 m
€5,99
prijs per stuk
Ellen tochtband - schuim - wit - 9 x 4 x 7.5 m
€5,99
prijs per stuk
Ellen tochtband - schuim - zwart - 9 x 4 x 7.5 m
€5,99
prijs per stuk
Ellen tochtband - K-profiel - wit - 9 x 3 x 7.5 m
€9,09
prijs per stuk
Ellen tochtband - K-profiel - zwart - 9 x 3 x 7.5 m
€9,09
prijs per stuk
Ellen tochtband - P-profiel - wit - 10 x 5 x 7.5 m
€10,39
prijs per stuk
Ellen tochtband - P-profiel - zwart - 8 x 5 x 7.5 m
€10,39
prijs per stuk
Ellen tochtband - D-profiel - wit - 8 x 6 x 7.5 m
€10,39
prijs per stuk
Ellen tochtband - D-profiel - zwart - 8 x 6 x 7.5 m
€10,39
prijs per stuk
Ellen tochtband universeel 9 x 7 mm - wit - 6 m
€21,39
prijs per stuk
Ellen tochtband universeel 9 x 7 mm - zwart - 6 m
€21,39
prijs per stuk
Tochtband D-profiel - 1-7 mm - 2 x 3 m
€10,32
prijs per stuk

Tochtband

Tochtbanden zijn een flexibele oplossing om deuren en ramen tochtvrij te maken. Tochtbanden kunnen verschillende profielen hebben. Welke dit zijn en waar ze voor staan, daar komen we zo op terug. Tochtbanden zijn namelijk slechts één manier om tochtwering te realiseren. Voor voordeuren en buitendeuren kan ook een tochtstrip of tochtprofiel worden toegepast. Deze worden gemaakt van aluminium of rvs en zijn dan ook niet flexibel. Zowel de tochtbanden als de tochtstrips in ons assortiment zijn veelal van het met Ellen. Ellen combineert mooie uitstralingen met goede prijzen en daar houden we van. Weet je niet zo goed welke tochtwering jij het beste kunt plaatsen voor jouw deur of raam? Dan staan onze experts klaar om met je mee te denken.

Welke tochtband heb ik nodig?

Tochtbanden kunnen dus een aantal profielen hebben. Deze profielen hangen samen met de kieren die zich tussen de deur of het raam bevinden. Is er sprake van een grotere kier? Dan is een D-profiel aan te raden. Deze is geschikt voor kieren tussen 4 mm en 6 mm. Een P-profiel kan voor de net iets kleinere kieren worden gebruikt; namelijk van minimaal 3 mm tot maximaal 5 mm. De K-profiel tochtbanden zijn perfect voor de kleinere kieren en zijn de beste keuze als er sprake is van kieren van 2 mm tot 3 mm. Meet dus van tevoren goed op hoe groot de kieren tussen de ramen of deuren zijn om de best passende tochtband te kunnen bestellen.

Tochtband aanbrengen

Het aanbrengen van een tochtband is ontzettend eenvoudig. Tochtbanden zijn namelijk veelal zelfklevend, wat betekent dat je geen montagemateriaal nodig hebt om de band te bevestigen. Wel is het belangrijk om de tochtband te plaatsen in het kozijn van de deur of het raam, aan de zijde waar de sluiting plaatsvindt. Als je het raam of de deur sluit zal deze tegen één kant van het kozijn worden gedrukt: dit is de kant waar de band moet worden geplaatst om tocht tegen te gaan. Heb je het juiste profiel gekozen, dan kan er dus weinig meer mis gaan.