Projecten
Al 434.000 tevreden klanten
Gratis verzending >€99 (NL & BE)*
Verzendkosten €5,99 (NL & BE)*
Snelle levering wereldwijd
Meubelbeslag / Plankdragers / Legplankdragers

LegplankdragersBezig met laden...
Legplankdragers 3 mm, 100 stuks
€5,39
prijs per 100 stuks
Legplankdragers 5/5 mm, 100 stuks
€5,39
prijs per 100 stuks
Legplankdrager ZWART, 100 stuks
€7,59
prijs per 100 stuks
Plankdrager 3 mm rond/vlak, 100 stuks
€8,59
prijs per 100 stuks
Plankdrager 5 mm rond/vlak , 100 stuks
€6,39
prijs per 100 stuks
Legplankdrager vernikkeld met stift en ril, 100 stuks
€9,59
prijs per 100 stuks
Legplankdrager transparant 5 mm, 100 stuks
€13,99
prijs per 100 stuks
Legplankdrager transparante buffer 5 mm
€0,59
prijs per stuk
Glasdrager 5 mm, 100 stuks
€27,79
prijs per 100 stuks
Legplankdrager opschroefmodel
€0,89
prijs per stuk
Legplankdrager inslagmodel
€0,39
prijs per stuk
Plankdrager vernikkeld, 100 stuks
€18,79
prijs per 100 stuks
Legplankdragers Duplo 5/3 mm, 100 stuks
€5,49
prijs per 100 stuks
Legplankdragers Duplo 5 mm, 100 stuks
€5,69
prijs per 100 stuks
Legplankdragers GOUDKLEURIG, 100 stuks
€6,39
prijs per 100 stuks
Plankdrager zwart, 100 stuks
€18,79
prijs per 100 stuks

Legplankdragers

Een legplankdrager wordt gebruikt voor het plaatsen van legplanken in keukenkasten en kledingkasten. Wij leveren plankdragers met een diameter van 3 en 5 mm. Om een legplank stabiel in de kast te plaatsen zijn er vier legplankdragers nodig. Een legplankdrager is een speciale variant van een plankdrager. Plankdragers worden voornamelijk in het zicht gebruikt. Denk aan een wandplank in de keuken of woonkamer. Legplankdragers worden onder andere vaak in keukenkasten, kledingkasten, tv meubels en dressoirs geplaatst. Deze zijn dus in tegenstelling tot wandplank dragers in veel gevallen niet zichtbaar. 

Verschillende soorten legplankdragers

Plankdragers worden vaak in de 5 mm gaten (de rijboring) gedrukt waarna de legplank er op geplaatst kan worden. Legplankdragers 5 mm zijn geschikt om hier voor te gebruiken. Ook voor rijboringen van 3 mm vind u geschikte plankdragers in ons assortiment. Naast de legplankdragers die in de rijboring gedrukt kunnen worden leveren wij inslag varianten. Deze kunnen met de meegeleverde draadnagels in de zijwand van de kast geslagen worden met een hamer. Als laatste leveren wij ook opschroefbare plankdragers. Deze worden met een schroef aan de body van de kast bevestigd. Wij leveren legplankdragers in verschillende stijlen en kleuren waardoor er altijd een geschikte legplankdrager is voor uw situatie. De verschillende kleuren maken het mogelijk om de legplankdragers af te stemmen op de kasten in uw huis. Wij leveren onder andere plankdragers voor kasten in het goud, zwart en zilver. De legplankdragers zijn gemaakt van kunsstof, staal, rubber of een zink-aluminium legering.

Formaten kastplankdragers

Indrukbare legplankdragers zijn bij ons verkrijgbaar met een diameter van 3mm en 5 mm. Dit zijn de standaard formaten voor rijboringen. Om de juiste diameter plankdrager te kiezen kun je één gat uit de rijboring of de gebruikte boor opmeten. Wij leveren ook varianten waarbij de ene kant een diameter heeft van 3 mm en de andere kant 5 mm. Deze zijn voor beide formaten rijboringen te gebruiken en dus ruimer inzetbaar. Per plank gebruik je over het algemeen minimaal vier plankdragers. Het grootste deel van onze legplankdragers verkopen wij per 100 stuks. Het inslagmodel, opschroefmodel en de variant met transparante buffer zijn per stuk te verkrijgen. 

Hoe bevestig je een legplankdrager?

Inslagplankdragers zijn aan de binnenkant van een kast te bevestigen door met een hamer op de meegeleverde spijker te slaan. Opschroefbare legplankdragers schroef je met een schroef en schroevendraaier vast. Spaanplaatschroeven van 3,0 x 16 mm zijn hiervoor erg geschikt. Je plaatst ze op de hoogte waar je een legplank wilt bevestigen. Legplankdragers voor rijboringen worden in een rijboring gestoken. Wanneer u een kast bezit waar u een plankdrager van wilt vervangen is deze rijboring vaak al aanwezig. Als u zelf een kast maakt is deze te maken met een boormal voor rijboringen en boorklok. Een rijboring maakt het mogelijk om de legplank meerdere malen naar wens in hoogte te verstellen. Dit kan worden gedaan door de dragers uit hun huidige boorgat te halen en te verplaatsen naar een ander boorgat. De vraag "Hoe moet je een plank ophangen?" is bij het gebruik van legplankdragers eenvoudig te beantwoorden. Wanneer de dragers in de kast bevestigd zijn is het alleen een kwestie van de legplank op de plankdragers plaatsen.