Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Scharnieren / Blum scharnieren

Blum scharnieren

Blum scharnieren

Het merk Blum is al jaren een begrip in de wereld van professioneel meubelbeslag. We zien onder andere Blum scharnieren veel terug komen in keukenkasten van grote keukenfabrikanten. Door de jaren heen is het assortiment Blum scharnieren uitgegroeid tot één van de grootste ter wereld.

Blum potscharnieren

In deze categorie zijn voornamelijk Blum potscharnieren te vinden. Een Blum potscharnier wordt gebruikt tussen een kastdeur en de body van de kast. In ons ruim assortiment Blum potscharnieren vind je niet alleen softclose (Blumotion) scharnieren, maar ook zelfsluitende, push-to-open (tip-on), glas en groothoek potscharnieren. Op zoek naar een Blum dikke deur scharnier? Dan is de bijvoorbeeld de Blum Clip top voor dikke deuren erg geschikt. Ook voor bijpassende accessoires zoals Blum montageplaten, Blum dempers, Blum afdekkappen en Blum boormallen ben je bij ons aan het juiste adres. 

Softclose scharnieren

Tegenwoordig zijn bijna alle keukenkasten voorzien van softclose scharnieren. Deze scharnieren zorgen voor het geruisloos sluiten van de deuren. De softclosefunctie van een Blum scharnier is eenvoudig te deactiveren. Ook het afstellen van een scharnier is zo gedaan. In deze blog over Blum scharnieren leggen wij beide handelingen uit. 

Soorten Blum scharnieren

Blum scharnieren zijn leverbaar in de Clip Top en Clip Top Blumotion variant. De Clip Top scharnieren zijn verkrijgbaar met en zonder zelfsluitmechanisme. Dit zelfsluitmechanisme zorgt ervoor dat de deur automatisch sluit. Dit gebeurt door middel van een veer, dit is niet hetzelfde als demping.

Kastdeuren greeploos openen

De Blum scharnieren zonder zelfsluitmechansime zijn geschikt voor gebruik in combinatie met Tip-on voor greeploos openen. De Blum Clip Top Blumotion is wel voorzien van demping. Dit zorgt ervoor dat de deur bij het sluiten gedempt dicht valt. De demping is uit te schakelen door middel van een 'schakelaar' in de scharnier.

Blum scharnieren zijn leverbaar in veel verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van de positie van de deur ten opzichte van de corpus (kastzijkant) kunnen we 3 soorten onderscheiden: voorliggende, halfvoorliggende en inliggende scharnieren.

Wij geven je graag meer informatie over Blum scharnieren, bijvoorbeeld welke varianten er zijn, hoe je een Blum scharnier afstelt en hoeveel scharnieren je per deur nodig hebt, Ook leggen we je uit hoe je de softclose functie van een Blum scharnier deactiveerd en wat de speciefieke namen zijn van alle onderdelen van een scharnier. Kijk je liever een video over Blum scharnieren? Bekijk dan onze instructievideo over het afstellen van een Blum scharnier.