Projecten
Al 442.000 tevreden klanten
Gratis verzending >€99 (NL & BE)*
Verzendkosten €5,99 (NL & BE)*
Snelle levering wereldwijd
Meubelbeslag / Scharnieren / Blum scharnieren

Blum scharnieren

Blum scharnieren

Het merk Blum is al jaren een begrip in de wereld van professioneel meubelbeslag. We zien onder andere Blum scharnieren veel terug komen in keukenkasten van grote keukenfabrikanten. Door de jaren heen is het assortiment Blum scharnieren uitgegroeid tot één van de grootste ter wereld.

Softclose scharnieren

Tegenwoordig zijn bijna alle keukenkasten voorzien van softclose scharnieren. Deze scharnieren zorgen voor het geruisloos sluiten van de deuren. De softclosefunctie van een Blum scharnier is eenvoudig te deactiveren. Ook het afstellen van een scharnier is zo gedaan. In deze blog leggen wij beide handelingen uit. 

Soorten Blum scharnieren

Blum scharnieren zijn leverbaar in de Clip Top en Clip Top Blumotion variant. De Clip Top scharnieren zijn verkrijgbaar met en zonder zelfsluitmechanisme. Dit zelfsluitmechanisme zorgt ervoor dat de deur automatisch sluit. Dit gebeurt door middel van een veer, dit is niet hetzelfde als demping.

Kastdeuren greeploos openen

De Blum scharnieren zonder zelfsluitmechansime zijn geschikt voor gebruik in combinatie met Tip-on voor greeploos openen. De Blum Clip Top Blumotion is wel voorzien van demping. Dit zorgt ervoor dat de deur bij het sluiten gedempt dicht valt. De demping is uit te schakelen door middel van een 'schakelaar' in de scharnier.

Blum scharnieren zijn leverbaar in veel verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van de positie van de deur ten opzichte van de corpus (kastzijkant) kunnen we 3 soorten onderscheiden: voorliggende, halfvoorliggende en inliggende scharnieren.

Klik hier voor meer informatie over Blum scharnieren. Een instructievideo over het afstellen van een Blum scharnier bekijken? Dat kan hier