Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten

Deurklinken

Deurklinken

Wanneer u een deurklink nodig heeft kunt u kiezen voor een deurkruk met rozet of een deurkruk op schild. In vergelijking tot een deurschild is een rozet minder groot waardoor deze automatisch ook minder aanwezig is op uw deur. De deurklink met rozet is tijdloos en zal bij iedere deur passen. Wanneer we kijken naar de vorm van het rozet dan zien we dat deze leverbaar zijn in de ronde en vierkante uitvoering. De dikte van het rozet kan per type verschillen. De kleur en de vormgeving van het rozet zal altijd passen bij de deurkruk. Een zwarte deurkruk zal voorzien zijn van een zwart rozet en bij een RVS deurkruk zal het rozet ook van RVS gemaakt zijn.

Soorten deurklinken

In ons assortiment zijn klinken in allerlei verschillende formaten, stijlen en materialen te vinden. Kies RVS deurklinken voor een moderne uitstraling of zwarte deurklinken voor een strakke look. Liever een chique uitstraling? Een deurklink goud of messingkleurig is dan een erg geschikte keuze. Naast de standaard modellen leveren wij ook een aantal bijzondere design klinken. Deze deurkrukken zijn ontworpen in samenwerking met bekende designers uit de interieurwereld. Ze hebben bijzondere vormen of zijn afgewerkt met verschillende materialen. 

Deurklink monteren

Wanneer u een deurkruk met rozet gaat monteren zult u zien dat dit een stuk eenvoudiger is dan wanneer u een deurkruk op schild gaat monteren. Het rozet kan namelijk op de deur geschroefd worden met spaanplaatschroeven. De bijbehorende afdekkap kan vervolgens over het rozet geschoven worden. Dit geeft een strak eindresultaat waarbij de schroeven niet meer zichtbaar zullen zijn. Bij een deurschild moeten de bevestigingsschroeven volledig door de deur geboord worden. Dit vraagt veel meer meetwerk en precisie. De schroeven blijven vaak ook zichtbaar nadat u het deurschild heeft gemonteerd.

Deurklink toebehoren

Een deurkruk met rozet kan worden gecombineerd met een rozet voor een badkamer- of toiletsluiting. Dit rozet is qua kleur en vormgeving identiek aan de deurkruk en zal dus een mooi eindresultaat geven. In sommige situaties is het mogelijk om een rozet voor cilindersloten of klaviersloten mee te bestellen. De mogelijke opties worden bij de deurkrukken aangeven. Meubelbeslag online levert naast deurkrukken nog meer deurbeslag. Hierbij kunt u denken aan deursloten, deurscharnieren en deurdrangers.