Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 550.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Gereedschap / Lijmklemmen

Lijmklemmen

Lijmklemmen

De lijmklem is ook wel bekend onder de naam sergeant of lijmtang. Lijmklemmen zijn ontworpen om twee (houten) onderdelen die aan elkaar gelijmd moeten worden strak tegen elkaar aan te drukken totdat de lijm opgedroogd is. Als de lijm droog is kan de lijmklem weer verwijderd worden. Metalen lijmklemmen zijn de professionele en moderne lijmklemmen. Eerder werden de lijmklemmen ook nog wel van hout gemaakt. Bij MeubelbeslagOnline leveren we lijmklemmen van twee topmerken: De Bessey lijmklemmen en de Quick Grip Irwin lijmklemmen. Beide merken ontwerpen professionele lijmklemmen in verschillende groottes. Je kunt bij ons dus terecht voor grote lijmklemmen, maar ook voor kleine lijmklemmen. De juiste lijmklemmen kopen wordt daardoor stukken eenvoudiger!
 

Bessey lijmklemmen en Quick Grip Irwin lijmklemmen

De lijmklemmen van Bessey en Quick Grip Irwin hebben beiden hun eigen voordelen. De Bessey lijmklemmen zijn bijvoorbeeld geliefd bij het verlijmen van houten constructies. Bessey lijmklemmen verdelen de druk, en daarmee de lijm, perfect. Dat ze ook nog eens snel en handig in het gebruik zijn, zorgt ervoor dat met name meubelmakers en timmermannen weg zijn van de Bessey lijmklemmen. De Quick Grip Irwin lijmklemmen hebben daarentegen weer hele andere voordelen. Zo zijn deze lijmklemmen, ook wel snellijmtangen genoemd, ontzettend snel éénhandig te plaatsen en te verwijderen. De brede lijn van Quick Grip Irwin zorgt ervoor dat je zowel voor kleine klussen als voor grote constructies bij de lijn terecht kunt.
 

Soorten lijmklemmen

Lange lijmklemmen, mini lijmklemmen, kleine lijmklemmen… Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Dus welke lijmklem heb je dan nodig? Om dit te achterhalen moet je goed nadenken over de dikte van de houten onderdelen die je aan elkaar wilt lijmen. De dikte van de onderdelen bij elkaar dient minder dik te zijn dan de maximale spanwijdte van de lijmklemmen. De lijmklem dient namelijk om beide houten onderdelen heen te kunnen worden geklemd. Bij zowel de Bessey lijmklemmen als de snellijmklemmen van Quick Grip Irwin staan de spanwijdtes aangegeven. De Bessey lijmklemmen geven dit aan middels de term GZ en een maatvoering in centimeters. Dit betekent dus dat een lijmklem GZ-20 een maximale spanwijdte heeft van 20 cm. De Quick Grip Irwin lijmklemmen daarentegen, geven de lengte van de klemmen aan in millimeters. Bij iedere lijmklem is aangegeven wat de kracht van de lijmklem is. Dit kan aangegeven zijn in een aantal Newton of in kilogram. Kom je er niet helemaal uit? We helpen je graag verder!
 

Lijmklemmen set

De snellijmklemmen van Quick Grip Irwin zijn los, maar ook per set lijmklemmen te verkrijgen. Hierbij kun je kiezen uit verschillende lengtes, waaronder de 115 mm set, de 150 mm set en de 300 mm set. Een set lijmklemmen kan een groot voordeel zijn als je twee uiteindes van bijvoorbeeld houten balken aan elkaar wilt lijmen. Je kunt dan beide uiteindes in één keer lijmen en correct aan elkaar verbinden.