Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Deurbeslag / Deursluiters en deurvastzetters

Deursluiters en deurvastzetters

Deursluiters en deurvastzetters

Er is niks vervelender dan deuren die onnodig hard dichtvallen, dichtklappen op het moment dat je je handen vol hebt en door de deuropening wilt of niet correct sluiten. Deursluiters en deurvastzetters bieden samen een oplossing voor al deze problemen. In deze categorie vind je deurdrangers, deurvastzetters en deurstoppers. Hierbij vallen de deurdrangers voor buitendeuren onder de deursluiters. De andere twee categorieën vallen onder deurvastzetters. Dankzij het brede assortiment kun je kiezen uit zwarte deurvastzetters, RVS deurvastzetters en kunststof deurvastzetters. Ook bij de andere categorieën heb je de keuze uit verschillende kleuren en materiaalsoorten. Ook op het gebied van montage kunnen meerdere wensen worden gerealiseerd. Ga bijvoorbeeld voor deurvastzetters met muurbevestiging of deurstoppers met vloermontage.
 

Deurdrangers

Deurdrangers zijn automatische deursluiters die ervoor zorgen dat de deur altijd gesloten wordt. In het laatste stukje van de sluiting wordt de deur geremd, zodat deze zachtjes in het slot wordt getrokken. De automatische deursluiter in de vorm van een deurdranger kan verschillende sluitkrachten hebben. Hoe zwaarder de deur, des te hoger de aan te raden sluitkracht van de sluitdranger. Naast de sluitkracht zijn er meer vlakken waarop de deurdrangers naar persoonlijke wens af te stellen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de sluitsnelheid en de sluitvertraging. Het is natuurlijk wel zo prettig dat de deurdranger de deur niet zo snel dichttrekt dat ouderen of mindervaliden niet op tijd door de deur kunnen komen. De deurdrangers kunnen voorzien zijn van een schaararm of een glijarm. Op zoek naar een deurdranger voor een lichte hordeur? Bekijk dan de verzinkt stalen deurdrangers in lichtere uitvoering. Deurdrangers worden voornamelijk ingezet als deursluiter voor buitendeuren.
 

Deurvastzetters

Zowel binnen als buiten vallen deuren soms ongewenst dicht door het eigen gewicht van de deur of door de invloed van de wind. Door de deur in een deurvastzetter te vergrendelen wordt deze in geopende stand vastgehouden en kan deze niet meer ongewenst dichtvallen. Als je de deur weer wilt sluiten ontgrendel je de deurvastzetter eenvoudig met je voet en kan de deur weer vrij bewegen. De deurvastzetters kunnen, afhankelijk van de uitvoering, op verschillende manieren gemonteerd worden. Zo bestaan er deurvastzetters met muurplaat. Deze deurvastzetters met wandmontage worden voornamelijk voor buitendeuren gebruikt. Daarnaast kun je kiezen voor een deurvastzetters met vloermontage, welke zijn voorzien van een vloerplaat. Ook deze deurvastzetters worden voor buitendeuren het vaakst gebruikt. Vervolgens zijn er deurvastzetters die je aan de deur kunt monteren. Deze hebben een uitklapbaar pootje of een klem waarmee je de deur gemakkelijk vastzet en weer loshaalt. Deze deurvastzetters worden zowel voor binnendeuren als buitendeuren veel ingezet en zijn daarmee het breedst inzetbaar van alle uitvoeringen deurstoppers.
 

Deurstoppers

Deurstoppers voorkomen dat de deur tegen de wand aan kan slaan, maar kunnen er ook voor gebruikt worden om deuren in geopende stand vast te houden, door de deurstopper tijdelijk aan de voorzijde van de geopende deur te plaatsen. Een deurstopper voor buitendeuren en een deurstopper voor binnendeuren vereisen wel andere kwaliteiten. Denk aan het gewenste materiaal. Deurstoppers van RVS zijn perfect voor buitendeuren, waar deurstoppers met een zwarte coating vaak voor binnendeuren een mooie aanvulling zijn. Rubberen deurstoppers zijn daarbij in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor je altijd een kleur kunt kiezen die bij de rest van de ruimte past. De meeste deurstoppers behoeven een vloermontage. Enkele deurstoppers kunnen zelfs worden ingemetseld voor een sterke plaatsing.