Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Gereedschap / Houtboren

Houtboren

Houtboren

Houtboren bestaan in verschillende soorten en worden gebruikt om hout voor te boren, om vervolgens meubelbeslag te kunnen monteren. Denk aan deuvels, scharnieren en verbindingsbeslag. Door het hout voor te boren, voorkom je het risico op splijtend hout of afbrekende schroeven (zeker bij harde houtsoorten). Splijtend hout komt met name snel voor bij dunne platen. Naast dat je de risico’s op kapotte materialen beperkt, maak je de montage van veel meubelbeslag ook direct een stuk sneller en eenvoudiger als je een houtboor gebruikt. Omdat hout een materiaal is dat we op vele plekken terugzien zijn er houtboren die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Lees hieronder welke soorten houtboren er bestaan en klik hierboven snel door naar de juiste houtboor voor jouw klus.
 

Soorten houtboren

De houtspiraalboor, of slangenboor, is de boor die vele mensen relateren aan het boren van gaten in hout. De houtspiraalboor draagt zorg voor nauwkeurige, ronde gaten tot een bepaalde diameter. Voor grotere gaten in dikker materiaal lenen de speedboren zich dan weer uitstekend. Deze kunnen gaten boren tot wel 40 mm en werken zich zonder problemen door dikker hout heen, zeker als je de speedboor verlengt met een speciaal verlengstuk. Ben je op zoek naar een houtboor voor grotere gaten in dunner hout, zoals houten platen? Dan is de gatenzaag de houtboor die jij nodig hebt. Hiermee maak je perfect ronde cirkels in het dunnere plaatwerk. Wil je niet helemaal door het materiaal heen boren, maar slechts de benodigde ruimte creëren om bijvoorbeeld een scharnier te kunnen plaatsen in de keukenkast? Dan is het tijd om een forstnerboor, ook wel scharnierboor, aan te schaffen. Bij alle soorten houtboren heb je de keuze uit ontzettend veel maten. Denk dus goed na over de benodigde diameter of bestel een set, zodat je ook voor toekomstige klussen het juiste gereedschap in huis hebt.
 

Houtboren sets

Enkele houtboren zijn ook verkrijgbaar per set. Zo kun je onder andere de houtspiraalboren en de speedboren bestellen in sets. In de sets zijn de meest gebruikte houtboren verzameld en overzichtelijk ingedeeld, zodat jij altijd snel en overzichtelijk kunt werken. Voor professioneel gebruik raden we daarom de houtboor sets van harte aan. Heb je nog nooit bij ons besteld, maar klus je wel bedrijfsmatig? Meld je dan aan als zakelijke klant!