Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Klepscharnieren / Klep-zwenkbeslag

Klep-zwenkbeslag

Klep-zwenkbeslag

Wanneer een klep van een bovenkast schuin omhoog moet klappen bij het openen spreken we van klep-zwenkbeslag. Hiervoor zijn klepscharnieren voor opgaande kleppen nodig die de klep schuin over de bovenzijde van de kast tillen. Deze vorm van klepscharnieren zien we onder andere in de keuken, de badkamer en zelfs campers veel terug. Doordat de klep ‘wegklapt’ (eerst omhoog en vervolgens schuin boven de kast) is de opening groter dan voorheen en kun je overal goed bijkomen. De ruimte voor de kast wordt ook direct optisch groter, omdat de klep minder ver de ruimte insteekt. Zeker bij smalle keukens is het klep-zwenkbeslag dus een absolute aanrader.
 

Klepbeslag voor opgaande kleppen van topmerken

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. We werken dan ook het liefst samen met leveranciers van klepbeslag die deze kwaliteit kunnen realiseren. We kunnen wel zeggen dat dit meer dan gelukt is! Met klepbeslag van Häfele (Kesseböhmer), Grass én Blum kun je bij ons geen foute keuze maken als je klepscharnieren gaat bestellen. Alle klepscharnieren voor zwenkkleppen zijn geschikt voor opgaande kleppen van uiteenlopende formaten en gewichten. Daarom is het klepbeslag van Häfele, Grass en Blum onderverdeeld in meerdere modellen, die ieder geschikt zijn voor een klep met specifieke afmetingen en van een bepaald gewicht. Stel de remfunctie, oftewel softclose, in en maak gebruik van de verstelmogelijkheden van het klepbeslag om het systeem perfect bij jouw bovenkast te laten passen.
 

Klep-zwenkbeslag: combinatie van design en efficiëntie

Al het klep-zwenkbeslag dat wij aanbieden heeft een mooie balans tussen design en efficiëntie. Zo is er bij ieder merk nagedacht over de afwerking, door meerdere kleuren afdekkappen aan te bieden. Daarnaast is het mogelijk om de klepscharnieren met stopfunctie op meerdere openingsstanden te ‘vergrendelen’, zodat je altijd perfect bij de klep kunt komen en deze niet dichtgaat voordat je klaar bent met de bezigheden in de kast.