Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Magneet- en druksnappers

Magneet- en druksnappers

Magneetsnappers en druksnappers

Op onze website kunt u een breed aanbod magneet- en druksnappers vinden. Naast de standaard magneetsnappers leveren wij druksnappers met magneet en druksnappers met buffer. Afhankelijk van de situatie kan gekozen worden voor één van de genoemde snappers.

Magneetsluiting

Een magneetsnapper wordt veel gebruikt om een kastdeur in gesloten stand te vergrendelen. Een magneetsluiting is leverbaar in diverse krachten. De kracht is uitgedrukt in kg en geeft de maximale trekkracht aan. Een zwaardere magneetsnapper is geschikt voor zwaardere kastdeuren. Wij leveren magneetsluitingen in de kleuren wit, zwart en bruin. Daarnaast kunt u kiezen voor metalen magneetsnappers. Een metalen magneetsnapper is zeer geschikt voor kastdeuren die intensief gebruikt worden.

Druksnappers met magneet

Wanneer u een kastdeur geeploos (push to open) wilt kunnen openen kunt u een druksnapper met magneet gebruiken. Wanneer u deze druksnapper heeft gemonteerd kunt u de deur open door hier op te drukken. De druksnapper zal vervolgende de deur opendrukken waarna u deze handmatig verder kunt openen. In de top van de druksnapper is een klein magneetje gemonteerd. Daarnaast worden er twee metalen tegeplaatjes meegeleverd die op de binnenkant van de deur gemonteerd moeten worden. Wanneer de deur gesloten is zal het tegenplaatje tegen de magneet aan komen. De magneet zal vervolgens de deur dicht houden. Op deze manier zal de deur niet zomaar open gaan. Een druksnapper met magneet wordt gebruikt in combinatie met een scharnier zonder veer of softclose functie. Deze scharnieren dienen enkel als draaipunt. De magneet in de druksnapper zal de deur in gesloten stand dichthouden. Het is belangrijk om te weten dat een softclose scharnier niet werkt in combinatie met een druksnapper. Omdat de deur altijd handmatig dicht gedrukt moet worden zal de softclose functie in de scharnier geen nut meer hebben.

Druksnappers met buffer

Een druksnapper met buffer is qua werking hetzelfde als de druksnapper met magneet. Het grote verschil zit in het uiteinde van de druksnapper. Bij de uitvoering met buffer is hiet geen magneet gemonteerd maar een rubber buffertje. De druksnapper met buffer is ook bedoeld om een kastdeur greeploos te kunnen openen. De montage van deze druksnappers is ook gelijk aan de variant met magneet. Wanneer u kastdeuren gaat monteren met scharnieren die zijn voorzien van een veer kunt u het beste deze druksnappers gebruiken. De veer in de scharnier zal de deur dichthouden waardoor een magneetje niet noodzakelijk is.

Blum tip-on druksnappers 

In ons assortiment kunt u de tip-on druksnappers van Blum vinden. Deze druksnappers hebben dezelfde werking als de andere druksnappers op onze website. De Tip-on druksnappers van Blum zijn leverbaar in de kleuren wit, grijs en zwart. Daarnaast kan gekozen worden voor de korte en de lange versie. De korte versie zal de deur circa 20 mm opendrukken en de lange versie 38 mm. In de meeste situaties wordt gekozen voor de lange versie omdat het bij deze druksnapper gemakkelijker is om met de hand tussen de deur en de kast te komen.

Mini-latch druksluitingen

De mini-latch druksluiting is geschikt voor het greeploos openen van deuren en kleppen. Deze druksluiting werkt niet met een magneet of buffer. In tegenstelling tot de eerder genoemde druksnappers haakt de mini-latch de deur vast doormiddel van een haak. Op de binnenzijde van de deur zal een tegenplaatje gemonteerd worden. Tijdens het sluiten zal de haak van de mini-latch achter de tegenplaat haken waardoor de deur vergrendeld zal worden. Wanneer er op de voorzijde van de deur gedrukt zal worden drukt de mini-latch de deur naar buiten. Bij dit principe is de vergrendeling van de deur in gesloten stand sterker dan bij een magneetsnapper of druksnapper.