Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 550.000 tevreden klanten
Tuin / Grondverf, primer en impregneermiddel

Grondverf, primer en impregneermiddelBezig met laden...
Hermadix impraline - zwarte teer - 750 ml - met gratis kwast
€15,29
prijs per stuk
Hermadix impraline - zwarte teer - 2500 ml - met gratis kwast
€35,19
prijs per stuk
Hermadix impraline - bielzenzwart - 750 ml - met gratis kwast
€14,19
prijs per stuk
Hermadix impraline - bielzenzwart - 2500 ml - met gratis kwast
€34,09
prijs per stuk
Hermadix impraline carbeauleum - zwart bruin - 750 ml - met gratis kwast
€13,09
prijs per stuk
Hermadix impraline carbeauleum - zwart bruin - 2500 ml - met gratis kwast
€31,19
prijs per stuk
Hermadix impraline bangkirai olie - transparant bruin - 750 ml - met gratis kwast
€19,69
prijs per stuk
Hermadix impraline bangkirai olie - transparant bruin - 2500 ml - met gratis kwast
€44,09
prijs per stuk
Grondverf voor binnen en buiten - wit - 750 ml - met gratis kwast
€18,09
prijs per stuk
Grondverf voor binnen en buiten - wit - 2500 ml - met gratis kwast
€52,79
prijs per stuk
Grondverf voor binnen en buiten - grijs - 750 ml - met gratis kwast
€18,09
prijs per stuk
Grondverf voor binnen en buiten - grijs - 2500 ml - met gratis kwast
€52,79
prijs per stuk
Hechtprimer voor binnen en buiten - wit - 750 ml - met gratis kwast
€20,39
prijs per stuk
Hechtprimer voor binnen en buiten - wit - 2500 ml - met gratis kwast
€61,29
prijs per stuk
Hechtprimer voor binnen en buiten - grijs - 750 ml - met gratis kwast
€20,49
prijs per stuk
Hechtprimer voor binnen en buiten - grijs - 2500 ml - met gratis kwast
€61,29
prijs per stuk
Hermadix meubellak - extra mat - 750 ml - met gratis kwast
€31,69
prijs per stuk
Loodvrije menie voor buiten - 750 ml - met gratis kwast
€19,59
prijs per stuk
IJzermenie voor buiten - 750 ml - met gratis kwast
€14,09
prijs per stuk
Randsealer wit - 750 ml - met gratis kwast
€20,39
prijs per stuk
Muurfix 1000 ml
€10,19
prijs per stuk
Cleaner 500 ml
€11,79
prijs per stuk
Hermadix hardhoutreiniger - inclusief schuurpad
€19,89
prijs per stuk
Hermadix teak-cleaner inclusief schuurpad
€19,89
prijs per stuk

Grondverf, primer & impregneermiddel

Om tuinmeubelen, tuinhuisjes, schuttingen en andere houten oppervlakten in de tuin te beschermen tegen weersinvloeden en ongedierte is het verstandig om regelmatig een goede beschermlaag op het hout aan te brengen. Dit kan onder andere middels grondverf, primer en impregneermiddel. Allen vind je op onze webshop voor verschillende houtsoorten en -kleuren. Ben je op zoek naar meer informatie of advies voor het behandelen van jouw tuinhout? Onze experts denken graag met je mee!
 

Waarom grondverf buiten?

Onze grondverf is geschikt voor zowel binnen als buiten. Als je klaar bent met het aanbrengen van grondverf op hout in de tuin kun je binnen dus direct verder! Afhankelijk van hoe groot jouw klus is kun je kiezen voor grondverf buiten 750 ml of grondverf buiten 2500 ml. Grondverf buiten wordt met name ingezet om onbehandeld hout te voorzien van een beschermlaag of om beschadigd hout te herstellen en te behandelen. We zien grondverf buiten daarom met name gebruikt worden voor houten deuren en houten kozijnen rondom het huis. Echter kan de grondverf dus buiten én binnen worden aangebracht.
 

Schuren na grondverf

In de meeste gevallen zul je na het aanbrengen van de grondverf het hout aflakken voor een perfect resultaat. Voordat je deze laklaag op de grondverf aanbrengt is het aan te raden om de grondverf te schuren. Er kunnen namelijk houtvezels omhoog komen als de grondverf is ingetrokken en dit zorgt voor een ongelijke oppervlakte. Door te schuren na grondverf creëer je weer een perfect gladde onderlaag voor de lak.
 

Hoeveel lagen grondverf?

Deze vraag krijgen we vaak. Echter bestaat er geen standaard antwoord. Hoeveel lagen grondverf je aan moet brengen is namelijk afhankelijk van de houtsoort, de houtkleur en de mate van dekking die gewenst is. Bij een lichte houtsoort en een goed dekkende grondverf kun je met één laag grondverf al tevreden zijn, waar je op donkere houtsoorten met een lichte grondverf wellicht twee of drie keer een grondverflaag aan moet brengen.
 

Hoe lang moet grondverf drogen?

Hoe lang je grondverf moet laten drogen hangt af van de basis van de grondverf. Gebruik je een grondverf op waterbasis, dan zal dit na een uur al vrijwel droog zijn en kun je na een halve dag veilig beginnen met schuren en lakken. Dit kun je het beste doen als het een aantal dagen achter elkaar droog is. De grondverf zal namelijk na twee dagen pas volledig uitgehard zijn. Een grondverf op terpentinebasis daarentegen heeft ongeveer drie uur nodig om te drogen, waarbij je na ongeveer 10 uur weer kunt beginnen met schuren en lakken.
 

Grondverf wit / grijs

Om tuinhout een eigen karakter te geven kan er grondverf grijs of grondwerf wit gebruikt worden. Deze kleuren grondverf zijn bijvoorbeeld mooi voor houten tuinmeubelen, houten tuinhuisjes of (delen van) schuttingen. Maar ook voor kozijnen en deuren worden de kleuren grondverf grijs en wit veel toegepast.
 

Verschil tussen grondverf en primer

Zoals we al hebben benoemd wordt grondverf met name gebruikt op houten ondergronden. In het specifiek wordt grondverf vaak ingezet als het hout dient te worden afgewerkt met een laklaag. Maar wat is primer? Vaak horen we dat mensen op zoek zijn naar een kunststof grondverf, primer verf of een kunststof primer. Echter zal een primer altijd dienen voor bijzondere materialen als kunststof en metaal. Voor kunststof ondergronden kun je dus geen grondverf toepassen, maar wel een goede primer. Ook onze primers kunnen zowel binnen als buiten worden aangebracht.

Anti-roest primer

Kies je ervoor om primer aan te brengen op metalen ondergronden dan heeft dit verschillende voordelen. Niet alleen zal de verf beter hechten aan het metaal (daarom noemen we het ook wel hechtprimer), maar ook ga je roestvorming tegen. Vocht en andere invloeden van buitenaf zullen namelijk niet snel voor aantasting kunnen zorgen dankzij de beschermlaag die je met de primer aanbrengt. De term anti-roest primer is dan ook erg populair.
 

Impregneermiddel hout

Hout impregneermiddel heeft als functie om het hout te beschermen tegen vocht. Voor tuinmeubelen is dit dus ontzettend fijn. Zo hoef je je niet bij iedere regenbui zorgen te maken over de kwaliteit van het hout. Impregneermiddel voor hout kan verschillende kleuren aannemen. Zo kun je voor een natuurlijke look gaan met impregneermiddel hout bruin en transparant, maar kun je ook kiezen voor moderniteit met het impregneermiddel hout zwart. Dit laatste is te vergelijken met het zwarte teer van ‘vroeger’ waarmee we onder andere schuttingpalen uitzonderlijk goed konden beschermen.