Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 550.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Scharnieren / Paumelles

PaumellesBezig met laden...
Leverbaar in meerdere maten
Meubel inboorpaumelle - smal type - staal vermessingd
€1,24
prijs per stuk
Leverbaar in meerdere maten
Meubel inboorpaumelle - smal type - staal vernikkeld
€1,24
prijs per stuk
Leverbaar in meerdere maten
Meubel inboorpaumelle - smal type - staal verzinkt
€1,14
prijs per stuk
Paumelle voor kastdeuren 38 x 9 mm - inboor
€1,14
prijs per stuk
Paumelle voor kastdeuren 40 x 11 mm - inboor
€1,34
prijs per stuk
Paumelle 80 x 11 mm vaaskop model - vermessingd
€3,09
prijs per stuk
Paumelle 80 x 11 mm vaaskop model - verbronsd
€3,09
prijs per stuk
Paumelle 65 x 9 mm vaaskop model - verbronsd
€2,89
prijs per stuk
Paumelle 65 x 9 mm vaaskop model - vermessingd
€2,89
prijs per stuk
Franse paumellescharnier - mat vernikkeld - rechts - 93 x 53 x 2 mm
€3,29
prijs per stuk
Franse paumellescharnier - mat vernikkeld - links - 93 x 53 x 2 mm
€3,29
prijs per stuk
Franse paumellescharnier - geborsteld messing - rechts - 93 x 53 x 2 mm
€3,29
prijs per stuk
Franse paumellescharnier - geborsteld messing - links - 93 x 53 x 2 mm
€3,29
prijs per stuk
Franse paumellescharnier - vernikkeld - rechts - 93 x 53 x 2 mm
€3,29
prijs per stuk
Franse paumellescharnier - vernikkeld - links - 93 x 53 x 2 mm
€3,29
prijs per stuk
Paumelle vaasknop - goudbrons - rechts - 100 x 57 x 2 mm
€3,29
prijs per stuk
Paumelle vaasknop - goudbrons - links - 100 x 57 x 2 mm
€3,99
prijs per stuk

Paumelles

Waar scharnieren vaak uit één stuk bestaan, hebben paumelles twee onderdelen die uit elkaar gehaald kunnen worden. Door de bladen van de paumelle uit elkaar te halen, kun je gemakkelijk één deel van de paumelle aan de deur monteren en het andere deel van de paumelle aan het kozijn bevestigen. Vervolgens kun je de deur eenvoudig afhangen, door de twee onderdelen in elkaar te schuiven. De montage van de deur met paumelles is dus een simpele klus. Paumelles voor binnendeuren bestaan met verschillende draagvermogens. Bekijk daarom goed of jouw favoriete paumelle ook daadwerkelijk voldoende draagvermogen heeft voor jouw deur. Dit staat bij iedere paumelle aangegeven. In ons assortiment paumelles voor binnendeuren kom je zowel renovatie paumelles als paumelles met stift tegen.

Scharnieren voor opdekdeuren

Paumelles staan bekend als scharnieren voor opdekdeuren. Voor opdekdeur scharnieren zit je hier dus helemaal goed. De selectie in deze categorie bevat de meest gebruikte scharnieren voor opdekdeuren. Houd er wel rekening mee dat het hier gaat om binnendeuren met opdek. De paumelles zijn dus niet direct geschikt om te gebruiken bij buitendeuren met opdek. De paumelles voor opdekdeuren kunnen zowel voor linksdraaiende als voor rechtsdraaiende deuren worden geplaatst. Ga voor een standaard, vernikkelde paumelle voor opdekdeuren of voor een zwarte paumelle voor opdekdeuren. Scharnieren voor opdekdeuren kun je zelf vervangen. Het deel dat in de deur is gemonteerd kun je handmatig losdraaien. Het kozijndeel kan vaak los gemaakt worden met een steeksleutel of een inbussleutel. Wanneer je het nieuwe scharnier wilt monteren kun je de bestaande gaten in de deur of het kozijn opnieuw gebruiken. Afhankelijk van de deurhoogte zul je twee of drie scharnieren per deur moeten monteren.

Inboorpaumelle

Er bestaan inboorpaumelles en paumelles om op te schroeven. Per paumelle is aangegeven welke montagemethode je dient te hanteren. In het aanbod vind je ook speciale inboorpaumelles. Bij deze inboorpaumelles in het belangrijk om goed te kijken of de paumelle geschikt is voor het type kozijn waarin je deze wilt monteren. Er bestaan bijvoorbeeld paumelles voor houten kozijnen, maar ook voor metalen kozijnen. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen paumelles voor metselkozijnen en voor montagekozijnen.

Paumelle voor stalen kozijn

We krijgen vaak de vraag welke paumelles er kunnen worden gebruikt voor een stalen kozijn. We hebben daarom de paumelles die je voor een stalen kozijn kunt gebruiken een duidelijke naam gegeven, waarin dit wordt benoemd. Op die manier vind je snel de beste paumelles voor stalen kozijnen. Om het nog overzichtelijker te maken, is ook direct aangegeven voor welk type kozijn de paumelle kan worden ingezet.