Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten
Lades / Lades op maat / Standaard laden

Standaard laden

Standaard laden

Een losse keukenlade kopen is niet altijd eenvoudig. Want hoe stel je zeker dat de lade perfect in jouw keukenkast past? De standaard laden in dit assortiment hebben de meest voorkomende afmetingen voor keukenladen en hebben daardoor de grootste kans dat ze goed in jouw keukenkast passen. Bij de standaard laden wordt er onderscheid gemaakt in de plaatsing van de laden. Je vindt daarom drie categorieën: de lades voor reguliere montage, binnenlades voor montage achter het ladefront en binnenlades voor montage achter een deur. Afhankelijk van de plek waar je de lade wilt plaatsen moet je dus bij één van deze categorieën zijn. Bij de binnenlades voor montage achter een deur is standaard rekening gehouden met de ruimte die vrij moet blijven voor de scharnieren van het deurtje. Op die manier blijft er voldoende plek over voor het plaatsen van een keukenlade, zonder dat de werking van de deur wordt beperkt.
 

Keukenlade vervangen

De standaard laden worden in veel gevallen gebruikt om een oude keukenlade te vervangen. De oude lade is wellicht na jarenlang gebruik niet meer schoon te krijgen, voldoet niet meer aan de wensen of heeft beschadigingen opgelopen. Ook een lade in een keukenkast van Ikea is te vervangen door één van de standaard laden. Omdat de laden van staal zijn gemaakt gaan ze als nieuwe keukenladen weer jarenlang mee. Neem een kijkje bij de productspecificaties per lade om te ontdekken aan welke wensen de laden nog meer voldoen. (Denk aan softclose sluiten, volledig uittrekbaar zijn of passend bij de zijwanddikte van de kast voor correcte montage).
 

Uitschuifbare lade keukenkast

Alle standaard laden zijn volledig uitschuifbaar. Hier is bewust voor gekozen, zodat je met al het gemak het achterste deel van de lade kunt bereiken. Hierdoor ontstaat er optimaal gebruik, veel comfort en een efficiënte indeling van de lade, omdat je nu ook achterin de lade items op kunt bergen zonder problemen. Bij montage achter een keukendeur geldt dat de lade uitschuifbaar is tot op het punt dat de deur niet verder geopend kan worden. Bij openslaande deuren zal de lade dus normaal, volledig uitschuifbaar zijn.