Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Kistbeslag

Kistbeslag

www.meubelbeslagonline.nl/Kisthoeken
www.meubelbeslagonline.nl/Kistwielen
www.meubelbeslagonline.nl/Kistsluitingen
www.meubelbeslagonline.nl/Kistgrepen
www.meubelbeslagonline.nl/Kistscharnieren


Kistbeslag

Kisten en koffers bestaan in veel uitvoeringen en stijlen. Denk aan een mooie ouderwetse reiskoffer met mooie kisthoeken, een dekenkist, speelgoedkist of kist met kistwielen die als salontafel dient. Een kist wordt vaak gebruikt als opbergruimte of (bijzet)tafel. Met het juiste kisbeslag kun je een kist geheel naar wens maken zodat hij perfect bij jouw woonstijl past. Met of zonder kistsluiting, zilver of zwarte kistgrepen of toch met kistwielen; het is allemaal mogelijk. Zelfs kistscharnieren kunnen veel doen voor het uiterlijk van een kist of koffer. Hengen kunnen namelijk een antieke of vintage look aan een kist geven terwijl een messing pianoscharnier weer chique oogt.

Kistbeslag voor in huis

Voor in elke interieurstijl verkopen wij geschikt kistbeslag. Zwart kistbeslag is momenteel erg on-trend en wordt vaak in huis gecombineerd met ander zwart meubelbeslag en deurbeslag. Kistbeslag zwart is tijdloos en geeft een stoere of industriele look aan de kist waarop deze geplaatst wordt. Wanneer een strakker en moderner uiterlijk beter in jouw woning past kun je kiezen voor RVS kistbeslag. Denk hierbij aan RVS handgrepen, scharnieren en kisthoeken. Voor een nostalgische dekenkist zijn hengen en een antiek ogende kistoverval erg geschikt.

Kistbeslag hobby

Als hobby meubelmaker kun je natuurlijk veel meer plekken verzinnen waar je kistbeslag kunt gebruiken. Met een kisthoek kunnen bijvoorbeeld ook hoeken van andere meubelstukken netjes worden afgewerkt. Net zoals dat een kistsluiting of spansluiting ook de klep van een meubeldeur dicht kan houden. Ze worden zelfs in combinatie met een hangslot gebruikt om deuren van (Hobby) caravans te sluiten. Veel van onze kistgrepen zijn iets robuuster dan reguliere handgrepen. Ze zijn daarom ook erg geschikt om te gebruiken voor zwaardere kastdeuren.

Montage van kistbeslag

Al het kistbeslag is zeer eenvoudig te monteren. De montagemethode verschilt per soort kistbeslag. De meeste producten uit deze categorie kunnen met schroeven en een schroevendraaier of schroefmachine aan de kist bevestigd worden. Afhankelijk van de kleur kistbeslag kun je kiezen voor zwarte schroeven of schroeven met een RVS kleur. Kistwielen zijn het makkelijkst onder een kist te monteren wanneer deze op de kop op de grond ligt.