Projecten
Al 479.000 tevreden klanten
Gratis verzending boven €99*
Verzendkosten €5,99 (NL & BE)*
Snelle verzending!
Deurbeslag / Schuifdeurbeslag / Schuifdeursystemen

Schuifdeursystemen

Schuifdeursystemen

Wilt u meer ruimte creëren in huis of wilt u het interieur een boost geven? Dan biedt een schuifdeursysteem mogelijk uitkomst. Een schuifdeursysteem geeft een frisse twist aan het interieur, maar het heeft ook praktische voordelen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een schuifdeursysteem in plaats van een conventionele deur, heeft u geen last meer van naar binnen en buiten draaiende deuren. Dit scheelt ruimte. Ook is het mogelijk ruimtes van elkaar te scheiden, door bijvoorbeeld een kastruimte te maken of door een ruimte te scheiden met een loftdeur. Een groot deel van ons schuifdeurbeslag is ook in het zwart leverbaar.

Schuifdeursystemen voor verschillende ruimtes

Zelf een schuifdeur op maat maken? Het maakt niet uit of u veel of weinig ervaring heeft met klussen. Zelf een schuifdeur op maat maken is erg eenvoudig met een complete set voor schuifdeuren. Over het algemeen worden lage schuifdeurkasten gebruikt voor op zolder, zodat er opbergruimte wordt gecreëerd. Kamerhoge schuifdeuren voor een kast zijn ideaal voor bijvoorbeeld een inbouwkast voor in de slaapkamer. Natuurlijk is het ook mogelijk om schuifdeuren te plaatsen tegen een schuine wand of een schuifdeur systeem plaatsen om ruimtes van elkaar te scheiden.

Schuifdeursystemen kast

Wanneer u een schuifdeursysteem voor een kast gaat maken zijn er over het algemeen de volgende onderdelen nodig voor het systeem. Geleiders boven, 2 rolwielen onder, 1 set bevestigingsschroeven en een geleiderail. Natuurlijk is het ook mogelijk om een kast met dubbele deur te maken. Het verschil tussen schuifdeursystemen voor kasten en loopdeuren zit hem voornamelijk in het draagvermogen en formaat. Kastdeuren zijn over het algemeen namelijk lichter dan loopdeuren. Ook zijn ze minder groot waardoor een kortere rails nodig is.

Schuifdeursysteem binnendeur

Naast schuifdeursystemen voor kasten vindt u bij ons ook schuifdeur systemen voor binnendeuren. Met deze binnendeur schuifdeursystemen maakt u eenvoudig een schuifdeur om een ruimte af te sluiten. Schuifdeuren worden vaak gebruikt om ruimte te besparen. Een schuifdeur slaat immers niet open maar schuift langs de wand waaraan deze hangt. Een railsysteem voor een schuifdeur wordt hierdoor vaak gebruikt bij kleine woningen. Ze worden bijvoorbeeld toegepast als schuifdeur voor een (inloop) kledingkast in de slaapkamer of eyecatcher in de woonkamer. Schuifdeursystemen zijn ook erg populair in tinyhouses.