Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 550.000 tevreden klanten
Deurbeslag / Deurbeslag binnendeur / Deurscharnieren en paumelles

Deurscharnieren en paumelles

Deurscharnieren en paumelles zijn er in veel varianten. Zowel voor stompe deuren als opdek deuren bieden bij geschikte mogelijkheden. Zo bieden wij zichtbare kogelscharnieren en paumelles, evenals onzichtbare inbouwscharnieren. Wij leveren behalve de standaard zilvergrijze scharnieren, ook deurscharnieren in het zwart, wit, goud (messingkleurig) en brons. De kleur van het deurscharnier lijkt een klein detail maar doet gecombineerd met bijpassend deurbeslag en meubelbeslag erg veel voor de woning. Voor bijpassend hang en sluitwerk als deurbeslag, raambeslag, scharnieren en sloten met skg waardering kunt u ook bij ons terecht. 


Een geschikt deurscharnier vinden

Het type scharnier wat voor uw deur geschikt is hangt van een aantal omstandigheden af. Allereerst is het belangrijk om te weten of het om een stompe deur of opdek deur gaat. Een opdekdeur is een binnendeur die gedeeltelijk over het kozijn heen valt. Een stompe deur valt daarentegen volledig in het kozijn. Een opdekdeur steekt daarom ook deels buiten het kozijn, terwijl een stompe deur gelijk is met het kozijn. 

Het gewicht is ook erg belangrijk voor het soort en aantal deurscharnieren. Met drie scharnieren per deur zit je altijd goed. Je zou kunnen zeggen dat twee scharnieren voldoende zijn bij deuren met een hoogte tot 211,5 cm. Vanaf 231,5 cm moeten er altijd drie scharnieren worden gebruikt. Wanneer een binnendeur erg zwaar is door een grote hoeveelheid glas of staal, is het verstandig om ook bij een deur kleiner dan 211,5 cm drie scharnieren te gebruiken. Tegenovergesteld geldt voor lichtgewicht boarddeuren welke groter zijn dan 211,5 cm dat twee scharnieren genoeg kunnen zijn. De productspecificaties onder een scharnier geven aan wat het maximale draagvermogen is bij gebruik van twee of drie scharnieren. 

Wij leveren ook zijdelings en in hoogte verstelbare scharnieren, waardoor een deur perfect afgesteld kan worden op het kozijn. Mocht u hulp en deskundig advies nodig hebben bij het kiezen van het juiste scharnier, staat onze klantenservice u graag te woord. 

Paumelles

Een paumelle wordt gebruikt bij opdekdeuren. Paumelles zijn scharnieren waar de stift van de ene kant van het scharnier valt in het gat van de andere kant van het scharnier. Hierdoor is de deur makkelijk uit het kozijn te tillen en bijvoorbeeld in een ander kozijn te plaatsen. Wanneer een deur of kozijn geschilderd moet worden is een paumelle erg handig. Er hoeven namelijk geen schroeven gedemonteerd te worden. Over het algemeen kunnen paumelles minder gewicht dragen dan andere deurscharnieren. Waar sommige paumelles een deurgewicht van 40 kilo kunnen dragen, kunnen enkele deurscharnieren met vaste pen en twee kogellagers deuren van wel 120 kilo dragen. 

Onzichtbare deurscharnieren

Met onzichtbare scharnieren sluit een deur wanneer deze gesloten is perfect aan zonder dat de scharnieren zichtbaar zijn. Onzichtbare scharnieren zijn te plaatsen door een gat in de deur en het kozijn te boren. Let bij het kopen van dit type scharnier op de houtdikte van de deur waarin deze geplaatst moet worden. Wij leveren inbouwscharnieren voor houtdiktes van 28 tot en met 51 millimeter. Deze worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal.

Materialen 

Al onze deurscharnieren zijn gemaakt van roestvrij staal (RVS), staal of een zink-aluminium legering. Enkele scharnieren bestaan uit een combinatie van RVS en polyamide. Onze roestvrij stalen scharnieren zijn van kwaliteit 201 of 304. Behalve een ruime keus in kleuren, leveren wij ook verschillende afwerkingen. Bij ons zijn onder andere scharnieren met de afwerking: mat, vermessingd, vernikkeld, gepolijst en verchroomd te verkrijgen.