Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Raambeslag / Raamknippen en raamvalijzers

Raamknippen en raamvalijzersBezig met laden...
Raamknip verchroomd - voor gelijkliggende houten kozijnen
€4,29
prijs per stuk
Raamvalschaar - aluminium - 102 mm
€9,49
prijs per stuk
Raamvalschaar - aluminium - 152 mm
€9,89
prijs per stuk
Valijzer raam - staal verzinkt - 150 mm
€1,49
prijs per stuk
Valijzer raam - staal verzinkt - 185 mm
€1,79
prijs per stuk

Raamknip & raamvalijzers

Met een raamknip kan een raam eenvoudig worden vergrendeld. Een raamknip bestaat uit twee delen waarvan één deel op het venster wordt bevestigd en het andere deel op het raam. In gesloten toestand zal een schuif van het ene deel in het andere deel van het raam vallen. Het raam kan eenvoudig geopend worden door deze schuif met oog open te trekken. Raamknippen worden vaak gebruikt bij valramen. Een raamknip valraam wordt dan vaak aan de bovenkant van het raam bevestigd. Een raamknip kan worden gecombineerd met een raamvalijzer. Een raamvalijzer of valijzer voorkomt dat een raam volledig openvalt. Met een raamvalijzer kan een raam op een bepaalde strand worden vastgezet. Een valijzer wordt vaak aan beide kanten van een raam tussen het raam en het kozijn gemonteerd. Een raamvalijzer kan dus zowel links als rechts bevestigd worden.

Raamknip valraam

Een valraam is een raam waarbij de scharnieren aan de onderkant bevestigd zijn waardoor het raam bij het openen achterover naar binnen valt. Bij een traditioneel valraam worden vaak een raamknip en raamval of valijzer toegepast. Een raamknip vergrendeld het raam in gesloten toestand en het raamijzer kan het raam in een bepaalde stand open laten staan. Wanneer valraam op hoogte geplaatst is kan de raamknip eventueel geopend worden met een raamhaak. Een raamhaak kan in het oogje van de raamknip geschoven worden waarna het raam met de haak opengetrokken kan worden.

Raamvalijzers

Raamvalijzers worden gebruikt om een valraam in een gewenste stand open te laten staan. Een raamschaar of raamvalschaar wordt zowel aan de raamlijst als het kozijn bevestigd. Dit zorgt voor een stevigere constructie dan bij valijzers die het valraam uitsluitend tegenhouden. Over het algemeen worden bij brede en zware ramen zowel links als rechts een raamvalijzer bevestigd. Raamvalscharen leveren wij van RVS is diverse lengtes.