Projecten
Al 300.000 tevreden klanten
Gratis verzending boven €99,- (NL)
Verzendkosten €4,95
Snelle levering wereldwijd
Home / Meubelbeslag / Plankdragers

Plankdragers

Plankdragers en schapdragers

Om een plank op te kunnen hangen heeft u plankdragers nodig. Voor élke plank kunnen wij een geschikte plankdrager leveren. Voor de standaard legplanken in een keuken- of garderobekast zijn er de 5 mm legplankdragers of de plankdragers met een ril. Deze plankdragers kunnen eenvoudig in de 5 mm rijboring van de kast gedrukt worden. De legplank komt er simpelweg bovenop te liggen.

Ruime keuze legplankdragers

In ons assortiment zijn verschillende materialen plankdragers te vinden, zoals staal, geborsteld nikkel en gegalvaniseerd staal. Ook heeft u de keuze uit verschillende kleuren zoals wit, zwart en mat zilver. De zwarte variant past mooi in een industrieel interieur.

Glasplaatdrager

Voor glazen legplanken is het belangrijk dat de plankdrager de glazen plaat niet beschadigt. Vaak worden voor glazen legplanken plankdragers met een rubber buffer gebruikt. Naast deze toch wel klassieke uitvoering kunnen wij een moderne uitvoering leveren. De plankdrager met zwarte buffer is strak vormgegeven en geeft een meubel een moderne look.

Onzichtbare plankdragers

Voor wandplanken die onzichtbaar opgehangen moeten worden leveren wij diverse plankdragers. Dit zijn vaak plankdragers die in het hout gefreesd dienen te worden. De plankdrager wordt eerst aan de muur gemonteerd waarna de plank om de drager kan worden geschoven. Een veel gebruikte uitvoering is de plankdrager met muurbout. De plankdrager is extra stabiel omdat de muurbout in de muur wordt geschoven. Vervolgens worden er twee schroeven extra in de muur gemonteerd. Al met al een zeer stabiele plankdrager die niet snel gaat doorhangen.