Plankdragers
Om een plank op te kunnen hangen heeft u
plankdragers nodig. Voor élke plank kunnen wij een geschikte plankdrager leveren. Voor de standaard legplanken in een keuken- of garderobekast zijn er de
5 mm legplankdragers of de
plankdragers met een ril. Deze plankdragers kunnen eenvoudig in de 5 mm rijboring van de kast gedrukt worden. De legplank komt er simpelweg bovenop te liggen. In ons assortiment zijn verschillende materialen plankdragers te vinden, zoals staal, geborsteld nikkel en gegalvaniseerd staal. Ook heeft u de keuze uit verschillende kleuren zoals wit, zwart en mat zilver. De zwarte variant past mooi in een industrieel interieur.
Plankdragers passend bij elk interieur
Wanneer u kies voor plankdragers kunt u natuurlijk gaan voor onzichtbare plankdragers. Omdat deze onzichtbaar gemonteerd worden passen ze in elk interieur. U kunt ook de keuze maken om te gaan voor plankdragers die uw interieurstijl complimenteren. Kies bijvoorbeeld voor zwarte plankdragers voor in een industrieel interieur of zilveren dragers voor in een moderne woonstijl. Zowel een plankdrager zwart metaal als plankdrager wit zijn erg tijdloos en te combineren met veel stijlen. Heeft u een kleinere woning? Dan zijn opklapbare plankdragers ideaal! Deze kunnen namelijk ook gebruikt worden om een bureau of tafelblad op te klappen. Zo kan de ruimte multifuntioneel worden ingericht.
Type plankdragers
Plankdragers kunnen voor veel verschillende situatie worden toegepast. Voor elk gebruikersdoel bieden wij een andere type plankdrager. Zo vind u bij ons onder andere legplankdragers, wandrailsystemen, onzichtbare plankdragers, zware plankdragers en glasplaatdragers. Legplankdragers zijn dé plankdragers voor in kledingkasten. Legplankdragers of kast plankdragers worden in de body van de kast geplaatst. Op deze kastplankdragers kan een legplank rusten.
Voor glazen legplanken is het belangrijk dat de plankdrager de glazen plaat niet beschadigt. Vaak worden voor glazen legplanken
plankdragers met een rubber buffer gebruikt. Naast deze toch wel klassieke uitvoering kunnen wij een moderne uitvoering leveren. De
plankdrager met zwarte buffer is strak vormgegeven en geeft een meubel een moderne look.
Voor wandplanken die onzichtbaar opgehangen moeten worden leveren wij diverse
plankdragers. Dit zijn vaak plankdragers die in het hout gefreesd dienen te worden. De plankdrager wordt eerst aan de muur gemonteerd waarna de plank om de drager kan worden geschoven. Een veel gebruikte uitvoering is de
plankdrager met muurbout. De plankdrager is extra stabiel omdat de muurbout in de muur wordt geschoven. Vervolgens worden er twee schroeven extra in de muur gemonteerd. Al met al een zeer stabiele plankdrager die niet snel gaat doorhangen.
Wandplankdragers
Ontdek onze wandplankdragers! Met ons ruime assortiment vind je de perfecte oplossing voor elke functie en smaak. Kies uit onzichtbare, verstelbare en andere stijlvolle opties. Creëer een strak en minimalistisch resultaat waarbij alle aandacht naar jouw wandplank gaat. In ons ruim assortiment hebben we altijd wandplankdragers die perfect bij jou passen. Plaats minimaal elke 50 cm een plankdrager voor optimale draagkracht. Ontdek nu onze wandplankdragers en geef je interieur een stijlvolle en praktische upgrade!
Een wandrailsysteem
Met een wandrailsysteem voor legplanken kun je op een effectieve en handige manier een ruimte inrichten. Deze
wandrailsystemen zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de garage, schuur, kelder, voorraadkast of inloopkast. Het grote voordeel van een wandrailsysteem is de eenvoudige bevestiging aan de muur, waardoor je de inrichting flexibel kunt aanpassen. Dankzij de F-systeem plankdragers kun je de legplanken op verschillende hoogtes in het schapdraagsysteem plaatsen, precies zoals jij wilt. Wat zo handig is, is dat je de indeling op elk gewenst moment kunt aanpassen. Dit komt goed van pas wanneer je grotere of kleinere objecten op de wandrailplanken wilt opbergen. Je kunt eenvoudig de F-dragers omhoog tillen uit de wandrails om dit te realiseren.
Plankdragers in verschillende formaten
Naast een aantal populair standaardformaten als een plankdrager 40 cm en plankdrager 30 cm, verkopen wij ook kleinere en grotere dragers. De plankdragers variëren van kleine legplankdragers van 3 mm tot grote schapdragers van 780 mm. Voor een nette uitstraling zorg je dat de plankdragers minder lang zijn dan de breedte van de plank. Uitstekende plankdragers ogen rommelig en zijn daarnaast ook erg onveilig.
Veelgestelde vragen over plankdragers
Onze klantenservice ziet een aantal vragen over plankdragers regelmatig terugkomen. Om u zo goed mogelijk te helpen in de zoektocht naar de perfecte plankdragers voor uw situatie zullen we een aantal veelgestelde vragen beantwoorden.
Wat is de draagkracht van een plankdrager?
Het is natuurlijk erg belangrijk om te weten wat de draagkracht van een plankdrager is. Voor een opbergplank in de garage zijn bijvoorbeeld andere dragers nodig dan voor een decoratieplankje in de slaapkamer. Voor zware toepassinge zijn onze "
plankdragers zwaar" erg geschikt. Deze hebben per set een draagvermogen van 150 tot en met 500 kilo. Het draagvermogen van onze plankdragers wordt bij de specifcaties van het product vermeld. Dit beantwoord ook meteen de vraag "Hoeveel gewicht kan een plankdrager hebben?".
Hoe ver plaats je plankdragers uit elkaar?
Om doorzakken van een plank te voorkomen is het belangrijk dat planksteunen niet te ver uit elkaar geplaatst worden. Hoe zwaarder een plank belast wordt, hoe meer steunen er nodig zijn. Over het algemeen zit u met 50 cm ruimte tussen de plankdragers altijd goed. Een plank van 200 cm zal dus vier plankdragers nodig hebben.
Welk formaat plankdrager?
Het formaat van een plankdrager is vaak verbonden met het draagvermogen. Grotere dragers hebben vaak een hogere draagkracht dan kleinere plankdragers. Het is daarom belangrijk om te kijken watvoor draagvermogen u nodig heeft. Plankdragers horen niet buiten de wandplank uit te steken. Kies dus altijd een variant die minder lang is dan de diepte van de wandplank die op de dragers geplaatst wordt.