Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Scharnieren / Grass scharnieren

Grass scharnieren

Grass scharnieren

Bent u op zoek naar keukenkastscharnieren van het merk Grass? Op onze website kunt u een ruim aanbod Grass scharnieren vinden. Ook voor Grass montageplaten en afdekkappen bent u bij ons aan het juiste adres. Naast Grass keukenkastscharnieren kunt u op onze website keukenonderdelen vinden van diverse andere A-merken. Denk bijvoorbeeld aan de merken Blum, Hettich, Salice en Kessebohmer.

Grass keukenscharnier

Grass scharnieren worden door hun uitstekende kwaliteit al jaren gebruikt in de keukenbouw. Er bestaat dus een kans dat er ook in uw keuken Grass kastscharnieren gebruikt zijn. Keukenkastjes worden vaak dagelijks geopend waardoor er een kans ontstaat dat een scharnier op den duur aan vervanging toe is. Bij ons kunt u in dat geval een vervangend Grass keukenscharnier vinden. Wij leveren het Grass Tiomos scharnier met veer en het Grass Tiomos scharnier met softclose. Het softclose scharnier zal geruisloos en gedempt sluiten. Deze demping is bij een Grass keukenkast scharnier verstelbaar. Een Grass scharnier met veer is voorzien van een zelfsluitmechanisme. Deze zorgt dat de kast in gesloten toestand dicht blijft. Dit is niet hetzelfde als softclose of demping. Wij bieden de keuze tussen voorliggende, inliggende en half voorliggende scharnieren.

Hoe monteer je een Grass scharnier?

Al onze Grass scharnieren kunnen met spaanplaatschroeven gemonteerd worden. Om een scharnier aan de binnenzijde van een kast te bevestigen is een Grass montageplaat nodig. Montageplaten worden niet bij het scharnier geleverd, deze zijn los op onze website verkrijgbaar. De montageplaten leveren wij in diktes van 0 mm, 2 mm en 3 mm. Welke geschikt is voor uw situatie ligt aan de dikte van uw kastdeur. Montageplaten van 0 mm zijn het meest gangbaar. De pot van het scharnier moet in de kastdeur geboord worden. Deze heeft een diameter van 35 mm. Als het scharnier gemonteerd is kan de pot netjes worden afgewerkt met een Grass Tiomos afdekkap.