Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten
Tuin / Houtolie

HoutolieBezig met laden...
Hermadix bangkirai olie - naturel - 750 ml - met gratis kwast
€15,49
prijs per stuk
Hermadix bangkirai olie - naturel - 2500 ml - met gratis kwast
€34,09
prijs per stuk
Hermadix douglas olie - naturel - 750 ml - met gratis kwast
€19,39
prijs per stuk
Hermadix douglas olie - naturel - 2500 ml - met gratis kwast
€43,99
prijs per stuk
Hermadix douglas olie - zwart - 750 ml - met gratis kwast
€19,36
prijs per stuk
Hermadix douglas olie - zwart - 2500 ml - met gratis kwast
€43,99
prijs per stuk
Hermadix douglas olie - grijs - 750 ml - met gratis kwast
€19,36
prijs per stuk
Hermadix douglas olie - grijs - 2500 ml - met gratis kwast
€43,99
prijs per stuk
Hermadix douglas olie - wit - 750 ml - met gratis kwast
€19,36
prijs per stuk
Hermadix douglas olie - wit - 2500 ml - met gratis kwast
€43,99
prijs per stuk
Hermadix hardhoutolie - TOFF Teakolie voor tuinmeubelen - 750 ml - met gratis kwast
€23,39
prijs per stuk

Houtolie

Door het hout in de tuin te behandelen met houtolie bescherm je het hout tegen vuil, slijtage en vocht. De verschillende weersomstandigheden kunnen namelijk nog wel eens voor verkleuring of krimpen/uitzetten van het hout zorgen. Breng de houtolie dun aan, laat het een half uurtje intrekken en neem vervolgens het oppervlak af met een droge doek om de resterende olie te verwijderen. Houtolie kan worden toegepast op uiteenlopende houtsoorten, waaronder eiken en Douglas hout. Ondanks dat deze houtsoorten vaak al goed bestand zijn tegen weersomstandigheden kunnen ze na enkele jaren alsnog gaan rotten. Verstandig dus om toch regelmatig houtolie of houtbeits aan te brengen. Houtolie buiten toepassen op houten tuinmeubelen of andere houten tuinartikelen gaat het rotten tegen en voorkomt verkleuring door de zon.

Verschil tussen houtolie en houtbeits

Er zijn meerdere manieren om hout in de tuin te beschermen. Houtolie is hier één van, maar ook houtbeits behoort tot de mogelijkheden. Het verschil tussen houtolie en houtbeits is de mate van bescherming. Houtbeits trekt niet alleen in het oppervlak van het hout, maar ook in de rest van het hout en garandeert zo extra bescherming. Houtolie daarentegen geeft een mooie beschermlaag voor het oppervlak van het hout en borgt, in vergelijking met de houtbeits, de natuurlijke uitstraling van de houtsoorten een stuk beter. Hierdoor zien we houtbeits vaak voor de houten schuttingen, houten tuinmeubelen die niet onder dak staan en de buitenkant van houten tuinhuizen en overkappingen gebruikt worden. De houtolie daarentegen wordt in de tuin vaker toegepast voor de binnenkant van houten overkappingen, tuinhuizen en houten tuinmeubelen die wél onder dak staan.

Houtolie voor buiten; kleur of transparant

Vele houtverzorgingsproducten in ons assortiment zijn van het merk Hermadix. De kwaliteit van Hermadix houtolie ligt erg hoog en daarnaast kunnen wij met Hermadix een breed aanbod realiseren voor al het tuinhout. Zo kun je bij ons terecht voor houtolie voor Douglas hout in verschillende kleuren: houtolie zwart, houtolie naturel/transparant, houtolie grijs en houtolie wit. Voor Bangkirai hout en hardhout hebben we ook de geschikte houtolie voor je. Voor hardhout raden we aan om Teakolie te gebruiken. Teakolie haalt namelijk de originele kleur van het hout weer naar boven en biedt een geweldige beschermlaag tegen vervuiling en verkleuring.