Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Interieurbeslag / Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze huizen. Of je nu bezig bent met het moderniseren van het huis, het verbeteren van het energielabel van het huis, de energiekosten wilt drukken of alles bij elkaar – isolatiemateriaal is in veel gevallen de oplossing. Nu zijn er verschillende soorten isolatiemateriaal voor uiteenlopende doeleinden. Maar welk isolatiemateriaal heeft dan het meeste effect voor jouw doeleinde? En welk isolatiemateriaal isoleert daadwerkelijk het beste? Wij helpen je graag op weg binnen deze categorie, speciaal voor isolatiemateriaal. Ieder isolatiemateriaal heeft namelijk zijn eigen voordelen. Welke plek in huis (of buitenshuis) wil jij graag isoleren?

Isolatie voor dak, vloer en muur

De meeste vragen die we ontvangen met betrekking tot isolatiemateriaal zijn gericht op het isoleren van het dak, het isoleren van de vloer of het isoleren van een muur. Zeker in oudere woningen bestaat hier vaak nog veel ruimte voor verbetering. Voor het isoleren van het dak kun je pur schuim gebruiken, maar noppenfolie is hiervoor ook een goede oplossing. Noppenfolie kan namelijk worden gebruikt voor daken, gevels, voorzetwanden en balklagen. Nu kun je er natuurlijk ook voor kiezen om eerst de vloeren en de muren aan te pakken. Bijvoorbeeld door geluidsisolatieplaten aan de muur te bevestigen (ook een goede tip voor muziekkamers!).

Cv buisisolatie en isolatie verwarming

Eén van de snelste en voordeligste isolatiemethoden is het vasthouden van de warmte op de juiste plekken in huis. Door te beginnen bij de warmtebron, voorkom je dat er warmte vrijkomt op plekken waar dit niet nodig is en de energie dus eigenlijk verloren gaat. We hebben het dan onder andere over kruipruimtes, zolderruimtes en bergruimtes die onverwarmd zijn. Door cv buisisolatie te plaatsen blijft de warmte in de verwarmingsbuis behouden voor ruimtes waar deze wél nodig is, zoals de slaapkamer en de woonkamer. Combineer dit met verwarmingsisolatie voor optimaal warmtebehoud. Radiatorfolie bevestig je eenvoudig achter de verwarming; kies hierbij uit zelfklevende radiatorfolie of magnetische radiatorfolie. De radiatorfolie weerkaatst vervolgens de warmte die vrijkomt van de verwarming, terug de ruimte in. Zo vertrekt de energie niet door de (niet-geïsoleerde) muur naar buiten en wordt de warmte extra efficiënt ingezet in huis.

De beste isolatie tegen kou

Welk isolatiemateriaal het beste werkt tegen kou in huis hangt af van de woning zelf. Op welke manier is de woning al geïsoleerd? En in welke ruimte(s) in huis zorgt de kou voor problemen? Afhankelijk van deze informatie kun je kiezen voor een bepaald soort isolatiemateriaal en de uitvoering die goed bij jouw wensen en jouw interieur past. Vind je het lastig om passend isolatiemateriaal te vinden? Onze experts helpen je op weg!