Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Scheepsbeslag / Raamuitzetters voor boten

Raamuitzetters voor botenBezig met laden...
Raamuitzetter verchroomd - mat - 350 mm
€146,19
prijs per stuk
Raamuitzetter verchroomd - met inkepingen - 350 mm
€154,89
prijs per stuk
Raamuitzetter telescopisch - verchroomd - 300-500 mm
€211,09
prijs per stuk

Raamuitzetters voor boten

Met behulp van een raamuitzetter, of luikuitzetter, open je eenvoudig ramen en luiken op de boot. De raamuitzetter houdt het raam of het luik in geopende stand vast, zodat je niet bang hoeft te zijn voor dichtklappende ramen en luiken met eventuele schade als gevolg. Onze raamuitzetters zijn gemaakt van messing met een verchroomde of gepolijste toplaag om zo kwaliteit en uitstraling te combineren. Ga voor een raamuitzetter met bedieningsstok of een raamuitzetter met slinger en kies daarnaast uit verschillende maten raamuitzetters. Tevens zijn er speciale stuurhuisraamuitzetters, met en zonder inkepingen. Ook de raamuitzetters in telescopische uitvoering zijn gewild. Naast het gebruik op de boot zijn de raamuitzetters natuurlijk ook geschikt voor caravans en andere raampjes en luiken.
 

Raamuitzetters plaatsen of repareren

Wil je een raamuitzetter monteren dan is het belangrijk om goed te kijken naar de grootte van het raam of het luik. Is deze 1 meter of hoger? Dan is het verstandig om twee raamuitzetters te plaatsen. Is het raam of luik minder dan 1 meter hoog? Dan is één raamuitzetter voor de boot voldoende. Het is aan te raden om de remwerking vrij strak af te stellen, zodat het raam of luik stevig gesloten wordt. Begint de raamuitzetter na een X aantal jaren weerstand te vertonen? Vervang de raamuitzetter dan tijdig om disfunctioneren te voorkomen.
 

Welke raamuitzetter heb je nodig?

Welke raamuitzetter je nodig hebt voor het luik of het raam van jouw boot hangt af van de afstand tussen de kozijnhoek en het scharnier. Zo kun je bij een afstand van 100 mm tussen kozijnhoek en scharnier het beste een raamuitzetter van 50 cm of 55 cm plaatsen. Dit terwijl je bij een afstand van 35 mm tussen kozijnhoek en scharnier beter voor een 30 cm raamuitzetter kunt kiezen. Liever even sparren over de beste raamuitzetter voor jouw boot? Onze experts kijken graag met je mee naar de beste oplossing!