Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten

MeubelwielenBezig met laden...
Bedbakrol 35 mm
€2,19
prijs per stuk
Kogelrol meubelwiel - zwenkbaar - 25 mm
€4,19
prijs per stuk
Kogelrol meubelwiel - zwenkbaar - 35 mm
€6,19
prijs per stuk
Kogelrol meubelwiel - zwenkbaar - 45 mm
€10,19
prijs per stuk
Meubelrol kunststof - zwart - 54 mm - 50 kg
€4,49
prijs per stuk
Meubelwiel 25 mm - 30 kg
€3,19
prijs per stuk
Meubelwiel 30 mm - 35 kg
€3,39
prijs per stuk
Meubelwiel grijs/antraciet - 86 x 24 x 35 mm
€11,09
prijs per stuk
Meubelwiel met hard loopvlak - 30 mm
€1,59
prijs per stuk
Meubelwiel met hard loopvlak - 30 x 34 mm
€1,59
prijs per stuk
Meubelwiel met zacht loopvlak - 30 mm
€1,79
prijs per stuk
Meubelwiel staal - 50 mm - 50 kg
€6,39
prijs per stuk

Meubelwielen

Meubelwielen zijn ideaal wanneer een meubelstuk vaak verschoven moet worden. Wanneer u meubels zonder wieltjes verschuift, kan het zijn dat deze over de vloer krassen. Het juiste soort meubelwiel voorkomt beschadigingen aan de vloer. Ons assortiment meubelwielen bestaat uit wieltjes in allerlei soorten, maten en kleuren. Wij verkopen onder andere meubelwielen zwart, grijs (antractiet) en wit van kleur. Opzoek naar een andere kleur of meubelwielen met rem? Kijk dan eens bij ons assortiment zwenkwielen. Omdat wij meubelwielen leveren van hard en zachter materiaal is er voor iedere vleorsoort een geschikt meubelwiel te vinden. 

Meubelwielen voor laminaat

Voor welke vloersoort een meubelwiel geschikt is hangt vooral af van de hardheid van het wiel. Harde wielen op een harde vloer geeft de fijnste rolbeweging. Meubelwielen van een hard materiaal kunnen helaas zorgen voor krassen en beschadigingen bij gebruik op laminaat. Harde meubelwielen zijn het meest geschikt op zachter ondervloeren als tapijt en vinyl. Bij gebruik op laminaat kunnen het beste meubelwielen met een zacht loopvlak gebruikt worden. Deze meubelwielen voor harde vloeren zijn vaak voorzien vaan een zachte PU laag die ervoor zorgt dat de wiel zacht en streeploos over de vloer rolt. 

Inbouw meubelwielen

Alle meubelwielen zijn met schroeven te bevestigen. Enkele varianten moeten voor het vastschroeven worden ingeperst. Inbouw meubelwielen nemen minder ruimte in beslag en zijn daarom uitermate geschikt voor het gebruik onder schuifdeuren. Door de montage laag bij de grond zijn ze vaak niet of nauwelijks zichtbaar. Daarnaast voegt een inbouw meubelwiel vrijwel geen hogte aan een kast of stoel toe. 

Soorten meubelwielen

Meubelwielen zijn te onderscheiden in varianten met rol en met wiel. Meubelwielen met kogelrol zijn gemaakt van staal. Kogelrol meubelwielen nemen erg weinig ruimte in beslag omdat ze voor en groot deel worden ingebouwd. Ze steken afhankelijk van het formaat maar 10 mm tot 20 mm buiten het meubelstuk waarin deze geplaatst wordt. Tv meubel wielen kunnen zo subtiel onder een meubel worden weggewerkt. 

Voordelen

Het gebruik van meubelwielen heeft veel voordelen. Het verplaatsen van meubelstukken met wieltjes gaat een stuk eenvoudiger. Het verplaatsen van meubelstukken zonder wieltjes is zwaarder en kan zorgen voor strepen en krassen op de vloer. De vloer onder de kast of salontafel kan na het verplaatsen makkelijk schoongemaakt worden. Ook kan een woonruimte omdat de meubelstukken zonde rmoeite te verplaatsen zijn flexibeler worden ingericht.