Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten

RadiatorfolieBezig met laden...
Radiatorfolie - 2,5 m x 45 cm x 2 mm
€6,29
prijs per stuk
Radiatorfolie - 4 m x 50 cm
€7,89
prijs per stuk
Radiatorfolie - rol - 2,5 m x 50 cm
€5,89
prijs per stuk
Radiatorfolie - rol - 4 m x 50 cm
€7,89
prijs per stuk
Radiatorfolie magneet - 10 x 3 mm - 12 stuks
€13,29
prijs per stuk
Radiatorfolie magneet - 10 x 3 mm - 4 stuks
€6,79
prijs per stuk

Radiatorfolie

Radiatorfolie is een dunne laag zilverkleurige folie die je tussen de verwarming en de buitenmuur (die geen isolatie bevat) kunt plaatsen. De radiatorfolie zal de warmte die de verwarming uitstraalt weerkaatsen, waardoor de warmte niet naar buiten vertrekt. Je houdt de warmte dus beter in huis en dit zorgt ervoor dat jij kunt besparen op je energiekosten. We worden vaak gevraagd naar witte radiatorfolie. We begrijpen dat witte radiatorfolie wellicht beter staat in de ruimte, maar witte folie achter de radiator plaatsen is helaas niet effectief. De witte kleur weerkaatst de warmte niet, waardoor deze alsnog verloren gaat. Om deze reden hebben wij enkel zilverkleurige folie opgenomen in ons assortiment.

Hoe bevestig je radiatorfolie achter de verwarming?

Radiatorfolie achter de verwarming bevestigen kan op twee manieren. Er zijn namelijk ook twee verschillende soorten radiatorfolie. Als eerste hebben we de radiatorfolie die achter de verwarming geplakt kan worden. Hiervoor kun je radiatortape gebruiken om de folie aan de muur te bevestigen die zich achter de verwarming bevindt. De tweede soort radiatorfolie in het assortiment is de magnetische radiatorfolie. De radiatorfolie met magneet kan aan de achterzijde van de radiator worden ‘geplakt’. Hierdoor wordt de folie volledig aan het zicht onttrokken. Je hebt voor de magnetische radiatorfolie dus geen bevestigingsmateriaal nodig. De magneten zijn in setjes per 4 radiatorfolie magneten of per 12 radiatorfolie magneten verkrijgbaar. Kijk goed naar de radiatorfolie die je bestelt om te ontdekken welke van de twee manieren nodig is om de folie aan te brengen.

Besparen met radiatorfolie

Met radiatorfolie zorg je ervoor dat er minder warmte verloren gaat en de verwarming dus minder hoog hoeft te staan om de ruimte op een aangename temperatuur te houden. Hierdoor bespaar je op gas en dus op energiekosten. Met een simpel stuk radiatorfolie kun je daardoor voordelig energie besparen. Een stuk makkelijker dan de gehele buitenmuur isoleren! Benieuwd naar andere manieren om eenvoudig energie te besparen? Kijk dan eens bij de rest van ons isolatiemateriaal