Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Scharnieren / Tafelbladscharnieren

TafelbladscharnierenBezig met laden...
Tafelbladscharnier verbronsd - 65 x 30 mm
€6,89
prijs per stuk
Tafelbladscharnier messing - 65 x 30 mm
€5,99
prijs per stuk
Tafelbladscharnier verchroomd - 65 x 30 mm
€5,89
prijs per stuk
Tafelbladscharnier verbronsd - 80 x 30 mm
€7,49
prijs per stuk
Tafelbladscharnier verchroomd - 80 x 30 mm
€5,99
prijs per stuk
Tafelbladscharnier vermessingd - 80 x 30 mm
€6,89
prijs per stuk
Tafelbladscharnier RVS 316 - dubbele knoop
€13,09
prijs per stuk
Tafelbladscharnier messing - 100 mm
€17,29
prijs per stuk

Tafelbladscharnieren

Om twee delen van een tafel gemakkelijk aan elkaar te monteren kunnen er tafelbladscharnieren gebruikt worden. Tafelbladscharnieren worden ook wel klepscharnieren genoemd en worden vaak gebruikt om een tafel geheel dubbel te kunnen klappen. Dit is een ideale oplossing in kleinere ruimtes als studentenkamers of boten, maar ook in caravans zien we veel tafelbladscharnieren. In deze beperkte ruimte kan er op deze manier toch wat extra ruimte worden gecreëerd, zonder meubels weg te doen. Tevens zorgen meubels met tafelbladscharnieren voor extra gemak als er sprake is van verhuizing. De tafels die door de tafelbladscharnieren dubbel geklapt kunnen worden passen beter door deuren en in verhuiswagens.
 

Tafelbladscharnier monteren

Het monteren van een tafelbladscharnier is zeer eenvoudig. Dit kan namelijk middels een aantal schroeven. Met deze schroeven bevestig je het tafelbladscharnier aan beide tafelbladen om deze zo aan elkaar te verbinden. Het is belangrijk om goed te controleren of de schroeven inbegrepen zijn bij het uitgekozen tafelbladscharnier. Bij de productomschrijving kun je terugvinden of dit het geval is. Zijn de schroeven niet inbegrepen? Dan kun je ze snel en gemakkelijk toevoegen aan je bestelling door ze op te zoeken op onze webshop.
 

Tafelbladscharnieren van verschillende materialen

In ons assortiment vind je tafelbladscharnieren van verschillende materialen. Zo zijn de tafelbladscharnieren van rvs populair vanwege de weersbestendigheid en kwaliteit, maar geeft het tafelbladscharnier van messing juist weer een warme uitstraling. Je kunt uit alle materialen en bijbehorende kleuren tafelbladscharnieren degene kiezen die het beste bij jouw wensen en het interieur past.
 

Scharnieren voor klaptafels

Tafelbladscharnieren zijn dus een essentieel onderdeel voor klaptafels. Scharnieren voor klaptafels kunnen verschillende vormen hebben. Bijvoorbeeld een tafelbladscharnier met een dubbele knoop of een enkele knoop. Zo’n klepscharnier voor de tafel is verkrijgbaar van verschillende topmerken, waaronder Häfele en Hettich. Precies weten welke scharnieren voor de klaptafel het beste zijn voor jouw tafelblad? Vraag ons dan gerust om advies.