Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten

StoelwielenBezig met laden...
Meest gekozen
Stoelwiel met zacht loopvlak - M8 x 20 mm
€2,89
prijs per stuk
Stoelwiel met zacht loopvlak en bevestigingsplaat - 35 mm
€3,59
prijs per stuk
Stoelwiel zacht loopvlak - M8 x 15 mm
€4,09
prijs per stuk
Stoelwiel met zacht loopvlak - zwart - schroefdraad 10 mm
€4,89
prijs per stuk
Stoelwiel met zacht loopvlak - zwart - met rem - schroefdraad 10 mm
€5,09
prijs per stuk
Stoelwiel met zacht loopvlak - zwart - met rem - schroefdraad 8 mm
€5,09
prijs per stuk
Stoelwiel met rem en zacht loopvlak - zwart - met bevestigingsplaat
€6,39
prijs per stuk
Stoelwiel met zacht loopvlak - zwart - met rem - klemstift 11 x 22 mm
€6,29
prijs per stuk
Stoelwiel met zacht loopvlak - zwart - met bevestigingsplaat
€4,99
prijs per stuk
Stoelwiel met rem en zacht loopvlak - zwart - klemstift 11 x 22 mm
€6,69
prijs per stuk
Zwenkwiel zwart - 50 mm
€9,09
prijs per stuk
Zwenkwiel met rem zwart - 50 mm
€4,39
prijs per stuk
Zwenkwiel zwart met zacht loopvlak - 50 mm
€4,29
prijs per stuk
Viltglijder met schroef - 20 mm - 4 stuks
€3,19
prijs per 4 stuks
Viltglijder wit - 24 mm - 4 stuks
€1,89
prijs per 4 stuks
Viltglijder bruin - 24 mm - 4 stuks
€4,89
prijs per 4 stuks

Stoelwielen

Een stoelwiel is een speciaal type zwenkwiel. Met stoelwielen maakt u uw stoel eenvoudig in alle richtingen verplaatsbaar. Dit is niet alleen ideaal bij een tafel of bureau, maar ook tijdens het schoonmaken. U rolt de stoel namelijk zo van zijn plek waardoor de weg vrij is om de vloer te reinigen. Stoel wieltjes met rem zijn ideaal wanneer u graag stevig zit maar de stoel wel regelmatig verplaatst moet worden. Met één simpele beweging kan de rem ontgrendeld worden waardoor de stoel verrijdbaar is. Door ons ruim assortiment stoelwielen kunnen wij voor elke situatie en ondergrond een geschikte variant bieden. 

Zwenkwielen eetkamerstoelen

Om knoeien te voorkomen is het fijn dat een eetkamerstoel makkelijk aan te schuiven is. Eetkamerstoel zwenkwielen zijn hiervoor dé oplossing. Eetkamerstoelwielen voorkomen dat er krassen op de vloer komen. Wanneer stoelpoten zonder viltjes over de vloer geschoven worden kunnen er krassen in de vloer ontstaan. Stoel zwenkwielen zijn vaak gemaakt van een minderhard soort kunststof zodat de vloer niet snel beschadigd. Bij een hardere vloer zoals plavuizen kunnen wielen voor stoel gekozen worden van een harder materiaal. 

Stoelwieltjes met rem

In sommige gevallen is het wenselijk dat een stoel na het verplaatsen stevig op zijn plek blijft staan. Het kan zijn dat u dit fijner vindt, maar ook bij schuine ondergronden zijn zwenkwielen met rem dé oplossing. Op aflopende ondergronden is de kans namelijk groot dat een stoel met wieltjes gaat rollen. Dit kan erg gevaarlijk zijn. De rem van een stoelwiel is vaak eenvoudig met de voet te vergrendelen of ontgrendelen. Na het ontgrendelen is de stoel met zwenkwielen weer verrijdbaar. Vrijwel elke serie stoelwielen beschikt over een variant met rem.

Verschillende vloertypen

Een universeel stoelwiel is niet geschikt voor het gebruik op alle ondergronden. Deze zal het op de ene vloer beter doen dan op een andere soort vloer. Het is daarom erg belangrijk om te kijken naar de vloer waar de stoelwielen over gaan rollen. Kijk onder andere of de vloer hard of zacht is, textuur en oneffenheden heeft en gevoelig is voor beschadigingen. Bij gietvloeren, vloeren van parket, laminaat en pvc is het noodzakelijk om te kiezen voor zachte stoelwielen. Stoelwielen met een zacht loopvlak zijn voorzien van een pu-laag welke beschadigingen en strepen voorkomt. Op zachte vloeren als tapijt of vloerbedekking zullen zwenkwielen van een hard materiaal het beste rollen.

Hoe vervang je een stoelwiel?

Bij het vervangen van een stoelwiel is het belangrijk om eerst te kijken wat voor soort bevestiging uw huidige stoelwielen hebben. Als er een bevestigingsplaat zichtbaar is gaat het om een opschroefbaar model. Wanneer deze niet zichtbaar is kom je achter de montagemethode door hard aan het wieltje te trekken.  Wanneer het wieltje niet loskomt kunt u het proberen met een steeksleutel. Het deel wat uit de stoel komt is een stift of draadeind. Om een geschikte vervanger te kiezen is het zaak om dit deel goed op te meten. De stift is doorgaans 8 mm of 10 mm breed. Het draadeind is vaak van M8 of M10 formaat. Kies een nieuwe zwenkwiel met dezelfde bevestiging en formaat om ervoor te zorgen dat de stoelwiel makkelijk te vervangen is. Heeft uw stoelwiel M8 draadeind bevesting? Kies dan een wiel met eenzelfde bevestiging en draadeindmaat in het formaat en hardheid naar uw wens.