Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten

Deurdrangers

Deurdrangers worden gebruikt om een loopdeur tijdens het sluiten op te vangen. Een deurdranger zal de deur opvangen om deze vervolgens zachtjes te laten sluiten. Op deze manier bent u er van verzekert dat de deur altijd zal sluiten nadat deze is geopend. Ook zorgt het gecontroleerd sluiten en openen van binnendeuren dat tocht en eventuele beschadigingen van muren en deuren voorkomen worden. Omdat de deurdrangers uit ons assortiment CE gecertificeerd zijn voldoen deze aan de Europese Norm. Hierin zijn de eisen vastgesteld waaraan een deurdranger behoort te voldoen.
Bezig met laden...
Deurdranger zwart - met schaararm - sluitkracht 2-4 - 178 x 42 x 64 mm
€53,95
prijs per stuk
Deurdranger zilvergrijs - met schaararm - sluitkracht 2-4 - 178 x 42 x 64 mm
€53,95
prijs per stuk
Deurdranger zwart - met schaararm - sluitkracht 2-4 - 207 x 40 x 55 mm
€91,08
prijs per stuk
Deurdranger zilvergrijs - met schaararm - sluitkracht 2-4 - 207 x 40 x 55 mm
€91,08
prijs per stuk
Intersteel deurdranger zwart - met glijarm - sluitkracht 3
€79,29
prijs per stuk
Deurdranger zilvergrijs - met glijarm - sluitkracht 3
€79,29
prijs per stuk
Deurdranger - staal verzinkt - sluitkracht 1
€15,69
prijs per stuk
Deurdranger - staal verzinkt - sluitkracht 2
€19,49
prijs per stuk
Deurdranger - staal verzinkt - sluitkracht 3
€22,99
prijs per stuk
Deurdranger - staal verzinkt - sluitkracht 4
€26,79
prijs per stuk

Deurdrangers met schaararm en glijarm

In ons assortiment zijn twee soorten deurdrangers te vinden: het type met een schaararm of met een glijarm. Bij het openen van een deur met een dranger met schaararm gaat er nauwelijks kracht verloren en blijft de weerstand gelijk. Een deur met een dranger met glijarm zal vanaf een openingshoek van 25 graden lichter te bedienen zijn. Een dranger met glijarm is bij een gesloten deur weggewerkt in de dranger en de buis. Dit maakt hem meer compact. Schaararmen zijn bij een gesloten deur goed zichtbaar, omdat ze een stukje uitsteken. Deze zijn vaak voordeliger geprijsd dan de variant met glijarm. De keuze tussen een schaar-of glijarm hangt af van de situatie en de persoonlijke voorkeuren.

Sluitkracht

Bij het grootste deel van onze deurdrangers is de sluitkracht instelbaar. Hoe groter de sluitkracht, hoe krachtiger de deur sluit. Ook zal de weerstand bij het openen van de deur groter zijn. De sluitkracht kan worden versteld om ervoor te zorgen dat u niet hard hoeft te trekken om de deur te openen. De sluitkracht verschilt per instelbare deursluiter. De deurdrangers zijn instelbaar in zwaarte van klasse 2-6 conform EN1154. Deze drangers maken het mogelijk om een deur gefaseerd te laten sluiten. 

Sluitsnelheid

De sluitsnelheid verschilt per deurdranger en is bij veel modellen instelbaar. De meeste drangers bieden de keuze tussen drie of vier sluitsnelheden. Hierdoor is het mogelijk om een deur in fases te laten sluiten. 

Sluitvertraging

Om passanten meer tijd te geven om een deur zonder duwen te passeren, is het mogelijk om een sluitvertraging in te stellen. Dit kan erg prettig zijn voor bijvoorbeeld ouderen of mindervaliden. Deze afstelmogelijkheid zorgt er voor dat een deur het eerste stuk bij een openingshoek van 180 tot 70 graden, vertraagd sluit.

Draairichting en deurgewicht

Voor onze collectie deurdrangers maakt het niet uit of uw deur linksdraaiend of rechtsdraaiend is. Al onze deurdrangers kunnen namelijk voor beide draairichtingen gebruikt worden. Let wel bij het aanschaffen van een deurdranger op het geschikte maximum deurgewicht. Het maximum draagvermogen van de drangers ligt tussen de 60 en 100 kilo. 

Kleuren en materialen

Behalve deurdrangers in de klassieke zilvergrijze kleur vindt u ze bij ons ook in het mat zwart. Zwart is een kleur die wij momenteel erg veel terug zien bij meubel -en deurbeslag. Wij leveren voor beide kleuren deurdrangers bijpassend binnendeurbeslag als bijvoorbeeld: deurklinken en scharnieren.