Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden! *
Al 560.000 tevreden klanten
Kastinrichting / Apothekerskasten

Apothekerskasten

Waarvoor gebruik je een apothekerskast?

De apothekerskast wordt veelal gebruikt als kast in de keuken. Apothekerskasten hebben hun naam te danken aan het feit dat ze vroeger vooral werden gebruikt in apotheken. Apothekers kunnen hierin makkelijk zien welke recepten of medicijnen er in liggen. Tegenwoordig wordt de apothekerskast gebruikt als vitrinekast, opbergkast of dus als een kast met een uittreksysteem voor in de keuken.

Voordelen apothekerskast keuken

Een apothekerskast is te herkennen aan de smalle, langwerpige vorm. Het grootste voordeel hiervan is dat er weinig ruimte in beslag wordt genomen, terwijl er wel veel opbergruimte wordt gecreëerd. Apothekerskasten maken met name gebruik van de hoogte. U kunt in een apothekerskast in de keuken veel kruidenpotjes, flessen en potten kwijt. Ook er zijn lage varianten van apothekerskasten te verkrijgen, waar u bijvoorbeeld apparatuur in kwijt kunt.

Bij Meubelbeslagonline is het mogelijk om een apothekerskast op maat te bestellen. U kunt de kast volledig samenstellen naar uw wens. Hierbij is het mogelijk om te kiezen uit accessoires zoals inhangkorven en inhangbodems. U heeft keuze uit verschillende hoogtes en breedtes van de apothekerskasten, zodat ze in alle keukens passen. Bent u op zoek naar iets, of wilt u advies over het ontwerpen van uw kast of keuken? Neem dan gerust contact met ons op.

Kessebohmer apothekerskasten

Een hoge apothekerskast van Kessebohmer is een perfecte optie als u op zoekt bent naar een hoge keukenkast met veel opbergruimte. Deze apothekerskasten van Kessebohmer zijn ideaal voor hoge kasten van 900 tot 2300mm hoog. De Kessebohmer Dispensa Apothekerskasten zijn eenvoudig zelf te monteren en zijn met name geschikt in hoge kasten van 25 tot 60cm breed.

Daarnaast kunt u kiezen voor lage apothekerskasten. De Dispensa Junior Apothekerskast is verkrijgbaar in zilver en antraciet en is de perfecte uitkomst voor een laag apothekerskastje met een uittreksysteem. Hier kunt u gemakkelijk apparatuur, flessen of potten in kwijt. Bovendien zijn van de hoge en lage apothekerskastjes onderdelen los verkrijgbaar.

Apothekerskast uittreksysteem

Losse uittreksystemen voor apothekerskasten zijn verkrijgbaar bij Meubelbeslagonline. Zo kunt u zelf uw systeem voor uw apothekerskast samenstellen en heeft u keuze uit handdoekhouders, flessenrekken en inhangmanden in verschillende maten en stijlen. Kies bijvoorbeeld voor een antraciet apothekerskast of een wit/zilver exemplaar.