Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 550.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Zwenkwielen en rollen / Industriële zwenkwielen

Industriële zwenkwielenBezig met laden...
Zwenkwiel - verzinkt - 30 mm - 15kg
€4,39
prijs per stuk
Zwenkwiel - verzinkt - 30 mm - 30kg
€4,69
prijs per stuk
Zwenkwiel - verzinkt - 45 mm - 35kg
€6,09
prijs per stuk
Zwenkwiel met rem - geel - 80 mm - 180kg
€82,29
prijs per stuk
Bokwiel - geel - 80 mm - 180kg
€59,49
prijs per stuk
Zwenkwiel zonder rem - 30 mm
€3,89
prijs per stuk
Zwenkwiel zonder rem - 40 mm
€3,89
prijs per stuk
Zwenkwiel zonder rem - 50 mm
€4,69
prijs per stuk
Zwenkwiel zonder rem - 60 mm
€7,49
prijs per stuk
Zwenkwiel zonder rem - 75 mm
€8,29
prijs per stuk
Zwenkwiel zonder rem - 100 mm
€8,99
prijs per stuk
Zwenkwiel met rem - 50 mm
€5,69
prijs per stuk
Zwenkwiel met rem - 60 mm
€8,29
prijs per stuk
Zwenkwiel met rem - 75 mm
€9,09
prijs per stuk
Zwenkwiel met rem - 100 mm
€15,99
prijs per stuk

Industriële zwenkwielen

Industriële zwenkwielen zijn stevig en hebben over het algemeen een hoog draagvermogen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor het gebruik in de industrie. Denk eens aan wieltjes onder de werkbank in de werkplaats of onder een zware trolley in het magazijn. Het is belangrijk dat industriële zwenkwielen veilig en betrouwbaar zijn. Wij leveren onder andere industriele zwenkwielen zwart, grijs, wit en geel van kleur. 

Waarom een industrieel zwenkwiel?

U kiest voor een industrieel zwenkwiel wanneer de prioriteit van het wiel meer bij de functie ligt dan bij het uiterlijk. Vooral het draagvermogen, de stevigheid en een soepele rolbeweging zijn zaken die u belangrijk vindt. Een industrieel zwenkwiel is over het algemeen groter van formaat en heeft vaak een hoger draagvermogen dan design zwenkwielen of stoelwielen

Industriële zwenkwielen met rem

In sommige gevallen is het fijn als een object stevig op zijn plaats blijft staan. Bijvoorbeeld om veiligheid te garanderen bij schuine ondergronden. De kans dat een object dan uit zichzelf gaat rollen is vrij groot. Dit kan erg gevaarlijk zijn. Industriële zwenkwielen met rem zijn hiervoor de ideale oplossing. De rem van een zwenkwiel is vaak eenvoudig met de voet te vergrendelen of ontgrendelen. Na het ontgrendelen is de gereedschapskist of trolley met zwenkwielen weer verrijdbaar. Vrijwel elke serie industriele zwenkwielen beschikt over een variant met rem.

Zwenkwielen bevestigen

Al onze industriële zwenkwielen kunnen worden gemonteerd door de bevestigingsplaat aan het oppervlak te schroeven. Ten opzichte van andere bevestigingsmethodes zoals bevestiging met stift of draadeind, neemt een montageplaat meer ruimte in beslag. Vooral bij nieuwe meubelstukken is dit de meest eenvoudige bevestigingsmethode. Wanneer u een wieltje wilt vervangen is het belangrijk om te kijken naar de huidige bevestigingsmethode. Dit kan zijn met een motnageplaat, met stift of met draadeind.