Projecten
Al 479.000 tevreden klanten
Gratis verzending boven €99*
Verzendkosten €5,99 (NL & BE)*
Snelle verzending!
Meubelbeslag / Scharnieren / Speun scharnieren

Speun scharnierenBezig met laden...
Speun afgerond staal 65 mm
€7,08
prijs per paar
Speun scharnier afgerond staal, 100 mm
€7,99
prijs per stuk
Hoekspeun messing gepolijst 52 mm
€41,59
prijs per set
Hoekspeun messing mat 70 mm
€41,59
prijs per set
Secretaire-scharnier 80 mm
€35,89
prijs per Set

Speun scharnieren

Speun scharnieren is een term die redelijk bekend is binnen de wereld van meubelbouw en interieurbouw. Maar wat is een speun dan precies? Een speun wordt gebruikt om ramen en kastdeuren te laten draaien. Waar een ander scharnier, zoals een potscharnier of een pianoscharnier, niet toepasbaar is komt de speun om de hoek kijken. We noemen de speun daarom ook wel een speun scharnier. Speun scharnieren behoren tot een blind te monteren systeem, waardoor het eindresultaat strak en netjes oogt. Een speun scharnier maakt het mogelijk om de ramen of kastdeuren maximaal 180 graden te draaien. Speun scharnieren zijn verkrijgbaar met verschillende afmetingen, in verschillende kleuren en van verschillende materialen. Let goed op de bladdikte, om zeker te stellen dat het speun scharnier goed op de plek past die je voor ogen hebt. De bladdikte wordt bij iedere speun specifiek aangegeven.
 

Speun scharnier monteren

Speunen kunnen dus onzichtbaar worden gemonteerd. Dit natuurlijk wel indien je de speun correct monteert. Om de speun te monteren heb je schroeven nodig om de speun stevig in het frame van het raam of van de kast te plaatsen. Monteer de speun zo in het frame dat het staafje omhoog komt te staan. Vervolgens frees je deze in, zodat er een stevige basis ontstaat voor het speun scharnier. Ben je niet bekend met fresen of heb je geen duidelijk beeld van de montage van het speun scharnier? Neem dan zeker even contact met ons op voor verdere hulp! 
 

Meer onzichtbare scharnieren

Naast speun scharnieren bestaan er meer soorten scharnieren die je onzichtbaar kunt monteren. De onzichtbare scharnieren zijn in vele uitvoeringen te bestellen; van zwart tot goud en van paumelles tot Sepa scharnieren. Wel hebben ze allemaal één ding gemeen: ze zorgen voor een ontzettend mooi en strak eindresultaat waar je jarenlang van kunt genieten!