Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten
Meubelbeslag / Scharnieren / Speun scharnieren

Speun scharnierenBezig met laden...
Speunscharnier afgerond staal - 180° - 65 mm
€7,08
prijs per paar
Speunscharnier staal - 180° - 100 mm
€7,99
prijs per stuk
Hoekspeun 250° - messing gepolijst - 52 mm
€41,59
prijs per set
Hoekspeun 180° - messing mat - 70 mm
€41,59
prijs per set
Speunscharnier messing - 90° - 80 mm
€35,89
prijs per Set

Speun scharnieren

Speun scharnieren is een term die redelijk bekend is binnen de wereld van meubelbouw en interieurbouw. Maar wat is een speun dan precies? Een speun wordt gebruikt om ramen en kastdeuren te laten draaien. Waar een ander scharnier, zoals een potscharnier of een pianoscharnier, niet toepasbaar is komt de speun om de hoek kijken. We noemen de speun daarom ook wel een speun scharnier. Speun scharnieren behoren tot een blind te monteren systeem, waardoor het eindresultaat strak en netjes oogt. Een speun scharnier maakt het mogelijk om de ramen of kastdeuren maximaal 180 graden te draaien. Speun scharnieren zijn verkrijgbaar met verschillende afmetingen, in verschillende kleuren en van verschillende materialen. Let goed op de bladdikte, om zeker te stellen dat het speun scharnier goed op de plek past die je voor ogen hebt. De bladdikte wordt bij iedere speun specifiek aangegeven.
 

Speun scharnier monteren

Speunen kunnen dus onzichtbaar worden gemonteerd. Dit natuurlijk wel indien je de speun correct monteert. Om de speun te monteren heb je schroeven nodig om de speun stevig in het frame van het raam of van de kast te plaatsen. Monteer de speun zo in het frame dat het staafje omhoog komt te staan. Vervolgens frees je deze in, zodat er een stevige basis ontstaat voor het speun scharnier. Ben je niet bekend met fresen of heb je geen duidelijk beeld van de montage van het speun scharnier? Neem dan zeker even contact met ons op voor verdere hulp! 
 

Meer onzichtbare scharnieren

Naast speun scharnieren bestaan er meer soorten scharnieren die je onzichtbaar kunt monteren. De onzichtbare scharnieren zijn in vele uitvoeringen te bestellen; van zwart tot goud en van paumelles tot Sepa scharnieren. Wel hebben ze allemaal één ding gemeen: ze zorgen voor een ontzettend mooi en strak eindresultaat waar je jarenlang van kunt genieten!