Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten
Lades / Zelfbouw laden

Zelfbouw laden

Zelf een keukenlade maken

Wanneer u zelf een keukenlade wilt maken kunt u hiervoor één van onze zelfbouwsets gebruiken. Wij leveren diverse setjes waarmee u zelf een lade kunt samenstellen. Een zelfbouwset bestaat meestal uit een set ladezijwanden, een set ladegeleiders en een setje achterwandhouders. U hoeft zelf alleen maar een bodem en achterwand toe te voegen om een lade te kunnen maken.

Blum Metabox laden

In ons assortiment kunt u diverse zelfbouwsetjes vinden uit de Metabox serie van Blum. Deze toegankelijke setjes bestaan uit twee ladezijwanden met bijbehorende geleiders. Deze ladegeleiders zijn voorzien van zelfinloop, een systeem dat er voor zorgt dat de lade tijdens het sluiten het laatste stukje zal 'dichtrollen'. De geleiders zijn van het type rolgeleider. Dit betekent dat de lade over een wiel naar binnen en buiten zal schuiven. Het is belangrijk om te weten dat dit type ladegeleider niet is voorzien van een softclose functie. Dit is wel te realiseren wanneer u de optionele dempingset toevoegd aan uw bestelling.

Blum Tandembox zelfbouw keukenlade

De Blum Tandembox lade kenmerkt zich door de traditioneel afgeschuinde lade zijwanden. De hogere laden zijn voorzien van een extra rechthoekige reling. De tandembox zelfbouwlade is leverbaar in de kleuren wit, grijs en zwart. Standaard is dit type keukenlade uitgevoerd met een softclose functie voor het geruisloos sluiten van de lade. Afhankelijk van de functie van de lade kan gekozen worden voor een laag of een hoog model. Voor een besteklade kunt u een M lade gebruiken met een inbouwhoogte van 98,5 mm. Voor een voorraadlade of zware pannenlade kunt u beter een D lade gebruiken met een inbouwhoogte van 228 mm. Wanneer u de Tandembox lade greeploos wilt kunnen openen kunt u kiezen voor de Blum Tandembox Tip-on Blumotion lade. Deze lade is greeploos te openen en zal bij het sluiten softclose (gedempt) dichtschuiven. Dit type lade noemen we ook wel een push to open lade. Voor het maken van een binnenlade leveren wij diverse frontsets in dezelfde kleuren als de ladezijwanden.

Zelfbouw keukenlade Blum Legrabox

De Blum Legrabox lade is de nieuwste lade van Blum. Deze lade kenmerkt zicht door de strakke, rechte zijwanden. De vormgeving geeft de lade een moderne, tijdloze uitstraling. De Legrabox lade is net zoals de Tandembox lade standaard voorzien van een softclose functie voor het geruisloos sluiten van de lade. De Legrabox laden zijn leverbaar in 5 hoogtematen en 4 kleuren. Voor het maken van een binnenlade leveren wij diverse frontsets in dezelfde kleur als de ladezijwanden van de lade. Wanneer u een binnenlade achter het front van een andere lade gaat plaatsen kunt u hiervoor een lade meenemr toevoegen aan uw bestelling. Deze meenemer zal ervoor zorgen dat de binnenlade mee naar buiten schuift wanneer u de lade eronder open trekt. Voor de Legrabox lade heeft u een 16 mm dikke bodem nodig. Wanneer u zelf een lade gaat maken zult u de bodem en achterwand zelf moeten maken. Hiervoor wordt geen materiaal meegeleverd. Wilt u liever een compleet voorgemonteerde lade bestellen? Kijk dan eens in de categorie 'laden op maat'.

Grass Vionaro keukenlade

Naast de Blum zelfbouwsetjes voor keukenladen leveren wij ook twee systemen van Grass. Grass is naast Blum één van de grootste merken op het gebied van meubelbeslag. Naast scharnieren en ladegeleiders levert Grass ook diverse zelfbouwsets. De Grass Vionaro is qua vormgeving vergelijkbaar met de Legrabox lade van Blum. Strakke, smalle zijwanden geven deze lade een tijdloos en moderne uitstraling. De Vionaro lade is leverbaar met een draagvermogen van 40 kg of 70 kg. De Vionaro zelfbouwlade wordt geleverd met softclose ladegeleiders. Optioneel is de Vionaro lade uit te breiden met een Tipmatic eenheid waarmee de lade greeploos geopend kan worden. Om het monteren van deze keukenlade gemakkelijker te maken leveren wij diverse mallen en boormallen. In tegenstelling tot de Blum laden leveren wij voor de Grass zelfbouwladen lossen bodems en achterwanden in dezelfde kleur als de lade zijwanden.

Grass Scala laden

De Grass Scala zelfbouwlade is een lade waarvan de ladegeleiders zijn voorzien van een softclose functie. De Scala lade is leverbaar in 5 hoogtes. Deze zelfbouwset wordt compleet geleverd in een doos.