Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten
Raambeslag / Raamuitzetters

RaamuitzettersBezig met laden...
SecuMax raamuitzetter - binnendraaiend - wit - 721 mm
€36,99
prijs per stuk
SecuMax raamuitzetter - buitendraaiend - zwart - 720 mm
€38,49
prijs per stuk
  1  2   

Raamuitzetters

Raamuizetters zijn een erg populair soort raambeslag. Met een raamuitzetter is een raam zeer eenvoudig te openen en te sluiten. Het bijzondere aan een raamuitzetter is dat deze het raam op een bepaalde afstand open kan laten staan. Ideaal om het huis te ventileren of een raam open te houden zonder dat deze dicht kan slaan. In ons ruim assortiment raamuitzetters vindt u onder andere telescopische raamuitzetters, raamuitzetters voor naar buiten draaiende ramen, binnendraaiende ramen en bovenramen en RVS raamuitzetters. Omdat het belangrijk is dat een nieuwe raamuitzetter bij de rest van de stijl van uw woning past zijn onze uitzetijzers verkrijgbaar in het wit, zwart en grijs. Zo kunt u het uitzetijzer goed combineren met uw deurbeslag.

Telescopische raamuitzetters

Zowel reguliere uitzetijzers als een telescopische uitzetters zijn verstelbare raamuitzetters. Een reguliere raamuitzetter beschikt over een aantal gaten waarin het uitzetijzer welke aan het raam bevestigd is vastgeklemd kan worden. Zo’n raamuitzetter zorgt dus dat een raam in een aantal vaste standen open gezet kan worden. Met een telescopische raamuitzetter is het daarentegen mogelijk om uw raam in elke gewenste stand te openen. Een telescopische uitzetter zorgt dus dat u niet vastzit aan een aantal standen waardoor u zelf bepaald of u uw raam op een kier opent of een stuk verder. Een telescopische raamuitzetter monteren is zeer eenvoudig. Bevestig eerst het kozijnplaatje op het kozijn van het raam. Vervolgens moet de telescopische raamuitzetter helemaal worden ingedrukt zodat u het raamhoekje op het raamkozijn kunt plaatsen. Markeer de schroefgaten, boor deze voor en schroef het hoekje vast op het kozijn. De remwerking van de telescopische uitzetter kan na de montage worden afgesteld.

Welke soorten raamsluitingen zijn er?

In bovenstaande tekst hebben wij al een reguliere raamuitzetter en een telescopische raamuitzetter behandeld. In ons assortiment vindt u echter nog veel meer exemplaren. Welk uitzetijzer het meest geschikt is voor uw situatie hangt onder andere van uw wensen maar ook van uw raam af. Ga bijvoorbeeld na of u een linksdraaiend of rechtsdraaiend raam heeft, hij naar binnen of buiten draait en wat voor soort raam het is. Afhankelijk van uw raam kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een raamuitzetter kiepraam, raamuitzetter klapraam, raamuitzetter bovenraam of raamuitzetter binnendraaiend. Naast raamuitzetters vind u bij ons ook raamkrukken. Raamkrukken worden vaak toepast op draaikiepramen.