Projecten
Al 416.000 tevreden klanten
Gratis verzending >€99 (NL & BE)*
Verzendkosten €5,99 (NL & BE)*
Snelle levering wereldwijd
Meubelbeslag / Handgrepen

Handgrepen

Handgrepen

Een meubeldeur of keukendeur maakt u helemaal af met een handgreep of kastknop. In ons assortiment hebben wij veel verschillende handgrepen voor keukenkasten. De grepen zijn in veel soorten, maten en materialen te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan de mat zwarte handgrepen, maar ook goudkleurig, messing en wit. Qua materialen kunt u denken aan aluminium, nikkel, staal en hout.

De keuze voor de juiste handgreep is natuurlijk afhankelijk van het design van de betreffende deur en daarbij is smaak erg bepalend. Wilt u een keukendeur of meubeldeur liever greeploos openen? Dan kunt u een druksnapper met buffer of druksnapper met magneet gebruiken. Dit geeft een luxe, moderne uitstraling. De druksnappers openen de deur door middel van het druksysteem.

Leren handgrepen

Een leren handgreep geeft uw meubel een stoere, natuurlijke look. De leren handgrepen zijn leverbaar in diverse kleuren, namelijk lichtbruin, donkerbruin en zwart. De meest verkochte varianten zijn de lichtbruine (cognac look-a-like) en donkerbruine. Naast de bekende greepjes zijn er ook leren meubelknoppen, deze zijn wat kleiner en geven daardoor een subtieler accent aan deuren/ lades. Omdat leer een natuurproduct is, is het belangrijk om rekening te houden met kleine kleurverschillen. Een zwarte leren handgreep zorgt voor een mooi kleurcontrast op bijvoorbeeld een witte keukendeur of meubeldeur. Laat de greepjes op meerdere kamers terugkomen om te zorgen voor een mooie eenheid! Wissel daarbij tussen de lichtbruine en donkerbruine variant voor een eigenwijze tint.

Industriële handgrepen en meubelknoppen

Industriële handgrepen kenmerken zich door een ruw, vaak minder afgewerkt, oppervlak. Vaak zijn lasnaden nog zichtbaar en heeft de greep een gebruikte look. We zien vaak dat deze handgreepjes worden gebruikt in combinatie met steigerhouten of eikenhouten meubels. Maar zo'n leren handgreep kan ook een leuk accent zijn als tegenhanger bij strakke meubels.

Handgrepen voor keukendeuren

In een keuken zijn vaak handgrepen met verschillende maatvoeringen nodig, hierom bieden wij ook grepen aan met een groot formaat. Om eenheid en rust te creëren is het raadzaam om alle handgrepen keuken uit één serie te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor antieke meubelknoppen als u een antieke keuken heeft. Een serie is gelijk qua materiaal en kleur, alleen de lengte van de meubelgrepen is anders. Als u een keuze heeft kunnen maken ziet u bij de opties alle leverbare maatvoeringen. Kunt de gewenste maat niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Montage van de handgreepjes of -knoppen

Meubelgrepen zijn te monteren met boutjes M4, welke verkrijgbaar zijn met de bijpassende lengte voor de betreffende greep. Een andere optie is het gebruiken van afbreekboutjes. Deze zijn eenvoudig op de gewenste lengte afgebroken/afgezaagd te worden.