Projecten
Al 479.000 tevreden klanten
Gratis verzending boven €99*
Verzendkosten €5,99 (NL & BE)*
Snelle verzending!
Meubelbeslag / Ladegeleiders / Rolgeleiders

Rolgeleiders

Rol ladegeleiders

In ons assortiment kunt u een breed aanbod vinden van rolgeleiders. Een rolgeleider is een ladegeleider die doormiddel van een wiel (rol) naar binnen en buiten kan rollen. Deze ladegeleiders zijn eenvoudig te monteren. De rolgeleiders zijn leverbaar in de enkel uittrekbare en de volledig uittrekbare uitvoering. De volledig uittrekbare ladegeleider zal de lade in zijn geheel uit de kast schuiven. Bij de enkel uittrekbare variant zal de lade altijd voor een deel in de kast blijven. 

Ladegeleiders met zelfinloop

De rolgeleider ladegeleiders zijn allemaal voorzien van zelfinloop. Deze zelfinloop zorgt ervoor dat de lade tijdens het sluiten dicht getrokken zal worden. Het automatisch dichttrekken van de lade zal gebeuren wanneer de lade bijna helemaal dicht is gedrukt. De zelfinloop is niet te vergelijken met een softclose functie. Ladegeleiders met een softclose functie zullen tijdens het sluiten geruisloos dicht schuiven. 

Voordelen van een rolgeleider

Het verschil tussen een kogelgeleider en een rolgeleider is dat een rolgeleider wieltjes heeft die in een geleiderail heen en weer rollen. Een kogelgeleider beweegt door middel van kleine kogeltjes in een zogenaamde kogelkooi. Het voordeel van een rolgeleider is dat deze meestal eenvoudig uit elkaar te halen is waardoor hij makkelijk gereinigd kan worden. In een omgeving met veel stof en vuil is een rolgeleider daarom de meest geschikte keuze. Stof en vuil kunnen er namelijk voor zorgen dat een geleider stroef gaat schuiven. Daarnaast is een rolgeleider is de meeste gevallen de meest voordelige keuze.