Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten
Vallende bladeren en verstopte afvoeren; het is weer herfst!

Vallende bladeren en verstopte afvoeren; het is weer herfst!

Vallende bladeren en verstopte afvoeren; het is weer herfst!
Herfstbladeren - heerlijk om naar te kijken vanachter het glas met een warme kop chocolademelk in je handen. Maar die bladeren zorgen voor hele vervelende verstoppingen die je toch liever voorkomt. Denk aan een verstopte schoorsteenpijn, een verstopte regenpijp of een verstopte dakgoot als gevolg van die mooie vallende bladeren. Dit kan al snel leiden tot problemen met de riolering of overlopende regenpijpen. Zeker bij huizen met een plat dak kan dit al snel voor lekkage zorgen. Tijd dus om die bladeren goed onder controle te houden. Maar hoe? Het antwoord is vrij simpel: bladvangers!

bladeren

Bladvangers voor de regenpijp

Het voorkomen van overmatig blad in de regenpijp wordt erg gemakkelijk met een boldraadrooster. Een boldraadrooster is een soort bladvanger die op verschillende plekken kan worden ingezet, ook voor de regenpijp. Boldraadroosters zijn niet alleen ideaal om blad tegen te houden, maar ook om vogels, nesten en ander vuil te weren. Door zo’n bladvanger in de regenpijp te plaatsen houd je de regenpijp dus schoon. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te monteren én te demonteren, wat erg fijn is als je bijvoorbeeld de schoorsteen wilt laten reinigen en er dus een professional bij moet kunnen. Boldraadroosters van rvs of gegalvaniseerd staal zijn het meest gewenst, vanwege de weersbestendigheid en roestbestendigheid. Voor de meeste regenpijpen van woonhuizen is een boldraadrooster met een 80 mm doorsnede geschikt. Meet de eigen regenpijp voor de zekerheid natuurlijk nog wel even op, er bestaan meer afmetingen dan enkel de 80 mm.

Bladvangers voor de dakgoot

Dakgoten waar veel blad in blijft liggen kunnen verstopt raken en hierdoor overstromen. De dakgoten kunnen zelfs scheuren of afbreken vanwege een te hoog gewicht die de (natte) bladeren veroorzaken. De meeste dakgoten zijn hier natuurlijk niet voor bestemd. Om één of meerdere van deze problemen te omzeilen kun je een bladvanger plaatsen die speciaal is ontworpen voor de dakgoot. Een dakgootbladvanger is de makkelijkste manier om verstopping van de dakgoot te voorkomen.

Bladvangers voor huizen met een plat dak

Huizen met een plat dak lopen extra risico op lekkage door bladverstopping. Als de afvoer gaat overstromen blijft het water namelijk op het platte dak liggen. Het dak kan hierdoor gaan lekken en in het ergste geval zelfs inzakken door overmatig water en bijkomend gewicht. Dit kan veel schade en oplopende rekeningen als gevolg hebben. Een bladvanger voor platte daken is dan de preventieve oplossing. Zo worden bladeren en ander grof vuil geweerd en kan het water alsnog richting afvoer verplaatsen. Denk hierbij ook vooral eens aan een tegelbladvanger. Deze bladvangers voor huizen met platte daken kunnen worden ingezet voor daken met een hoek van 45 of 90 graden en, vanzelfsprekend, voor platte daken met een afvoerpunt in het midden.

tegelbladvanger

Schoonmaken van de bladvangers

Ook bladvangers zijn natuurlijk een keer vol en kunnen dan alsnog verstopt raken. Denk er daarom goed om dat je de bladvangers - of het nu voor de regenpijp, de dakgoot of een plat dak is - regelmatig met de hand leegt. Op die manier weet je zeker dat je geen problemen ervaart door de bladeren en dat je daadwerkelijk kunt genieten van het kleurige uitzicht tijdens deze herfstdagen.

Ervaar je andere herfst gerelateerde problemen? Vraag ons gerust naar eventuele oplossingen. We denken graag met je mee!

 
    28-11-2022 11:30