Projecten
Vakkundig en merkneutraal advies
Verzendkosten €6,49* (NL & BE)
Snelle verzending wereldwijd
Al 535.000 tevreden klanten
De beste tips om jouw huis te beveiligen tegen inbraak

De beste tips om jouw huis te beveiligen tegen inbraak

De beste tips om jouw huis te beveiligen tegen inbraak
Helaas is het de realiteit dat we ons huis steeds beter moeten beveiligen tegen inbrekers en andere ongewenste binnenkomers. Maar hoe begin je met het zelf beveiligen van je huis? En waar kun je het beste beginnen? Wij geven je onze favoriete tips om de woning te beveiligen tegen onder andere inbraak.

barierestang

Woning beveiligen tegen inbraak: Waar te beginnen?

Zelf het huis beveiligen klinkt als een flinke klus. Toch zijn er kleine acties die je zelf kunt ondernemen om een groot verschil te maken in de beveiliging van jouw woning. Om te beginnen is het belangrijk om te weten welke onderdelen van de woning het meest inbraakgevoelig zijn. Denk aan de voordeur, de brievenbus en verschillende ramen op zowel de begane grond als op de eerste of tweede verdieping van de woning. Om de woning goed te beveiligen tegen inbraak zijn er dus meerdere plekken waar je je op kunt focussen.

Huis beveiligen: Tips

Als je goed voor ogen hebt wat de meest inbraakgevoelige plekken van de woning zijn, is het tijd om deze één voor één aan te pakken. We hebben daarom een lijst gemaakt met tips om de meest voorkomende zwaktepunten in de woning te beveiligen.
  1. Deur beveiligen

    De voordeur beveiligen is één van de eerste stappen om te zetten. Het omdraaien van de sleutel in het slot weerhoudt inbrekers er namelijk zeker niet van om binnen te komen. Door SKG-gecertificeerde anti-inbraakstrips op de voordeur te plaatsen vertraag je de inbraaktijd met minimaal drie minuten. Dit is voor inbrekers natuurlijk heel vervelend, waardoor zij jouw woning sneller over zullen slaan. Daarnaast hebben sommige voordeuren glazen lichtkoepels of zijlichten, die gemakkelijk in te tikken zijn en een perfecte ingang voor inbrekers vormen. Plaats hierachter een siertralie die voorkomt dat inbrekers door de deur kunnen kruipen na het intikken van het glaswerk.
  2. Raam beveiligen

    De geoefende inbreker heeft de meeste ramen razendsnel geopend en dringt zo eenvoudig het huis binnen. Sommige ramen zijn echter moeilijker te beveiligen dan anderen. Denk aan het beveiligen van een klapraam of het beveiligen van en kiepraam. Voor deze ramen kun je onder andere een barrièrestang gebruiken, die de ruimte waar de inbreker doorheen kan kruipen dusdanig verkleint dat het als inbraakwering een subtiele, maar effectieve oplossing is. Ramen beveiligen met tralies is op die manier niet meer nodig en er wordt geen aanslag gedaan op de interieur en de verfijning hiervan. Andersom kun je natuurlijk ook ramen willen beveiligen om juist kinderen en huisdieren binnenshuis te houden. Het kiepraam beveiligen voor de kat is bijvoorbeeld iets dat in de praktijk veel voorkomt. Om de ramen te beveiligen vanuit dit perspectief kun je denken aan doorvalbeveiliging, kierstandhouders en raamsloten. Al deze raambeveiliging werkt zowel van binnenuit als van buitenaf.
  3. Brievenbus beveiligen

    De brievenbus beveiligen start met het goed afsluiten van de brievenbus. De brievenbus in de voordeur is in veel gevallen een snelle mogelijkheid om een blik naar binnen te kunnen werpen of iets in de woning te gooien. Twee situaties die je natuurlijk liever ontwijkt. Een goedkope manier om de brievenbus te beveiligen is daarom het plaatsen van een goede tochtafsluiter met klep, veer en stevige haren, die het lastiger maakt om naar binnen te kunnen kijken en zomaar items door de brievenbus te gooien die niet gewenst zijn in de woning. Brievenbus tochtwering heeft op die manier dus ook een beveiligende functie.
  4. Schuifpui beveiligen

    De schuifpui of schuifdeur kan een hele gevoelige plek zijn met betrekking tot inbraak. Veel schuifdeuren zijn door inbrekers binnen no-time open te breken, waardoor de woning betreden kan worden. Inbraakwering voor schuifdeuren is dus een absolute noodzaak om jouw woning te beveiligen. Dit kan onder andere door het plaatsen van een positioneerhouder in combinatie met een schuifpuibeveiliging. De positioneerhouder plaats je in het kozijn van de schuifpui en de schuifpuibeveiliging komt als strip in de lengte van de schuifpui te liggen. Wil je de schuifdeur veilig van binnenuit afsluiten, dan klik je de twee onderdelen simpelweg in elkaar. Het fijne van deze schuifpuibeveiligingssystemen is dat ze ook voor schuiframen kunnen worden gebruikt.
anti klimstrips

Voorkom binnendringen van de woning en de schuur via de achtertuin

De woning beveiligen heeft niet zoveel zin als jij inbrekers de kans geeft om binnen 5 seconden over de tuinschutting te klimmen en zo toegang te geven tot de schuur, waar vaak waardevolle spullen zijn opgeslagen. Het beveiligen van de schutting of het tuinhek is daarom net zo belangrijk als het beveiligen van de woning. De beste manier om dit te doen is door, naast het plaatsen van goede tuindeursloten, anti-klimstrips te plaatsen aan de bovenzijde van de schutting of het hek. De scherpe punten laten inbrekers wel twee keer nadenken voor ze hier overheen klimmen.

Het mag dus duidelijk zijn dat het beveiligen van de woning even wat tijd kost, maar zeker niet altijd heel duur hoeft te zijn. De investering die je doet op het gebied van tijd en geld verdient zich dubbel en dwars terug in een veilig gevoel en duurzame beveiliging van de woning. Heb je vragen over het zelf beveiligen van jouw huis? Bij MeubelbeslagOnline hebben we experts die je graag helpen met het creëren van een goed tegen inbraak beveiligde woning.

 
    03-10-2023 13:09