Projecten
Al 212.500 tevreden klanten
Gratis verzending boven €75,- (NL)
Verzendkosten €4,95
Snelle levering wereldwijd
Home / Deurbeslag / Valdorpels

Valdorpels

Valdorpel

Een valdorpel wordt gebruikt als tochtwering, brandwering en geluidswering bij houten deuren. De valdorpel wordt gemonteerd aan de onderzijde van de deur. De ruimte tussen de vloer en de onderkant van de deur zal door de valdorpel afgesloten worden wanneer de deur gesloten is.

De werking van een valdorpel

De valdorpel kan aan de onderzijde van de deur worden ingefreesd of opgeschroefd. Bij het sluiten van de deur zal de valdorpel automatisch naar beneden zakken. We maken onderscheid tussen tochtvaldorpels met éénzijdige bediening en die met tweezijdige bediening. Een valdorpel met éénzijdige bediening zal geactiveerd worden met een 'knop' aan de scharnierzijde van de deur. Bij tweezijdige bediening zal de valdorpel zowel aan de scharnierzijde als de greepzijde van de deur geactiveerd worden. Dit is met name geschikt bij deuren met een grote of ongelijke ruimte tussen de vloer en de deur.

Een valdorpel op maat maken

U kunt op onze website een valdorpel selecteren op basis van de deurbreedte. Alle valdorpels zijn nog deels in te korten zodat deze precies in de deur zullen passen. De afkortmaat staat apart vermeld bij de individuele tochtvaldorpels. 


Geachte bezoeker, 

Onze telefonische klantenservice is momenteel moeilijk bereikbaar door de enorme drukte.
Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn kunt u uw vraag het beste via de mail sturen.
Wij doen ons best om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Hartelijk dan voor uw begrip.