Projecten
Al 374.000 tevreden klanten
Gratis verzending >€99,- (NL & BE)
Verzendkosten €5,75 (NL & BE)
Snelle levering wereldwijd

MeubelrollersBezig met laden...
Platentrolley met luchtwielen
€130,89
prijs per stuk
Platentrolley met polyamide wielen
€83,49
prijs per stuk

Meubelrollers

Meubelrollers, ook wel meubelverplaatsers genoemd, zijn zoals de naam al doet vermoeden een ideaal hulpstuk om meubels te verplaatsen. De meeste bekende meubelroller is de meubelhond. Een meubelhond bestaat uit een (vaak) houten plaat met zwenkwielen. Het belastbaar vermogen is 250 kig waardoor deze meubelroller geschikt is voor het verplaatsen van verschillende meubelstukken. 

Verschillende gewichten

Het draagvermogen of de belastbaarheid van meubelrollers is erg hoog in vergelijking met andere zwenkwielen. Ze zijn namelijk vaak bedoeld om bijvoorbeeld meubelstukken of plaatmateriaal te verplaatsen. De meubelhond heeft een maximaal draagvermogen van 250 kg. Omdat een meubelhond over vier wielen beschikt is deze variant handig voor het verplaatsen van meubels. Platenrollers worden vaak in de bouw gebruikt. Ze worden gebruikt om plaatmateriaal en hout te verplaatsen. Ze zijn handig voor het gebruik in de werkplaats met een draagvermogen van 200 kilo tot en met 600 kilo. Afhankelijk van de ondergrond kan er worden gekozen voor een platenroller met luchtwielen of met harde polyamide wielen. Deze laatste variant is vooral geschikt voor egale en zachte ondervloeren, een meubelroller rond met luchtwielen rolt daarentegen makkelijker over hobbels en oneffenheden. 

Meubelroller kopen

Een meubelroller koopt u wanneer u zonder enige moeite een zwaar voorwerp wilt verplaatsen. Wanneer u met enige regelmaat bouwmaterialen wilt verplaatsen is een platentrolley erg handig om aan te schaffen. Omdat wij meubelrollers en platentrolleys verkopen die geschikt zijn voor verschillende omstandigheden is er altijd een variant die bij uw situatie en wensen past. Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij voorzien u namelijk graag van vakkundig advies. 

Hoe gebruik je een meubelroller?

Een meubelhond is de meest eenvoudige meubelroller in gebruik. Omdat deze over vier wielen beschikt kan deze vrij blijven staan wanneer er een meubelstuk op geplaatst wordt. Het is erg belangrijk dat de meubelroller precies in het midden geplaatst wordt. Dit voorkomt het eventueel opwippen en omvallen van uw meubel. Een platenroller bestaat uit klemplaten met daaraan twee wielen en zal dus zonder houvast niet in evenwicht kunnen staan. De platen klemmen zichzelf door gewicht in het midden te plaatsen.